Quantcast

Premjeras: mokslo metai prasidės ugdymo įstaigose

  • Teksto dydis:

Mokslo metai šiemet prasidės ugdymo įstaigose, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Vaikai ir jų tėvai gali ramiai ruoštis Rugsėjo pirmosios šventei. Mokslo metai prasidės ugdymo įstaigose, o ne prie kompiuterių ekranų iš namų“, – feisbuke trečiadienį rašė premjeras.

Anot jo, su epidemiologais yra numatytos sąlygos, kada mokymasis vyks įprasta tvarka, o kada būtų įvedamos kaukės ar svarstoma nuotolinio mokymosi būtinybė. S. Skvernelio teigimu, kol kas rizikingos ribos nesiekia nė viena Lietuvos savivaldybė.

Mokslo metai prasidės ugdymo įstaigose, o ne prie kompiuterių ekranų iš namų.

„Ugdymo įstaigos veiks ir užtikrins mokinių bei mokytojų saugumą. Įsivedame aiškius kriterijus, kuriais remdamiesi organizuosime ugdymo procesą vertindami situaciją kiekvienoje savivaldybėje“, – teigė premjeras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pirmadienį taip pat sakė, kad mokslo metus planuojama pradėti įprastu būdu, tačiau laikantis didesnių saugumo reikalavimų. Anot jo, nuotolinis mokymosi būdas galėtų būti taikomas iš dalies vyresnėse klasėse, tuo tarpu siekiama, kad ikimokyklinis bei pradinis ugdymas vyktų tiesiogiai.

Mokslo metų pradžia bendrojo ugdymo ir profesinėse mokyklose prasidės rugsėjo 1 dieną, tačiau aukštųjų mokyklų pirmo kurso studentams mokslo metų pradžią rekomenduojama vėlinti, nes dėl vėliau vykusios brandos egzaminų sesijos šiemet priėmimas į universitetus ir kolegijas baigsis tik rugpjūčio pabaigoje, o paskutinės sutartys bus pasirašomos rugsėjo pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ugdymas

Ugdymas portretas
Rugsėjo 1-ąją bus suvaidintas dar vienas spektaklis apie mokslo metų pradžią,. ministras patarė ir uniformą nusipirkti, o kaip bus toliau neaišku.

Tiesa

Tiesa portretas
Mokslo metai pradides ugdymo istaigose nes rinkimai po rinkimu jei mus isrinksit gali ir vel reiketi uzsidaryti ir mokytis namie nes lietuvos seiminikai gali buti nepatenkinti tokia tvarka briuselis isake mes nekalti o gal verygai vel 60070 doleriu pames bilas geitsas uz paklusnuma reikia kazkaip palepinti

Baisu.

Baisu. portretas
Tik landsberginiai gali tokias nesąmones rašynėti , daugiau nieko nesugeba.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių