Quantcast

Galimybė tėvams imti nedarbingumą dėl vaiko priežiūros kol kas išliks

Galimybė tėvams prižiūrėti vaikus namie gaunant ligos išmoką kol kas išliks ir toliau, jos atšaukti dar nesvarstoma, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak premjero, tokia galimybė tikrai bus iki gegužės 18-osios, kai atidaromi darželiai, bet tikriausiai bus tęsiama ir toliau.

„Bent jau iki šitos dienos (gegužės 18-os) tai tikrai, o vėliau žiūrėsime, darbo režimai ir toliau bus įvairūs, juo labiau, kad ir grįžimas į darželius nėra toks, kad visi vaikai vienu metu sugrįžtų“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Bent jau iki šitos dienos (gegužės 18-os) tai tikrai, o vėliau žiūrėsime.

„Jeigu tos alternatyvos bus, ir galimybės tėvams dirbti nuotoliniu būdu, vaikus prižiūrėti namuose, mes tikrai turėsime pratęsti, kad būtų galimos alternatyvos ir pasirinkimas, tame tarpe ir nedarbingumo“, – teigė S. Skvernelis.

Anot jo, kai bus sprendimai keisti esamą tvarką, bus įvardintos ir naujos sąlygos gauti nedarbingumą vaikų priežiūrai, bet „kol kas pokyčių čia nėra“.

Pagal dabartinį reguliavimą, ligos išmoką darželinukus ir pradinukus prižiūrintys tėvai gali gauti viso karantino laikotarpiu. Karantinas šalyje įvestas kovo 16 dieną ir yra pratęstas iki gegužės 31 dienos.

Išmoka siekia 65,94 proc. nuo atlyginimo neatskaičius mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių