Quantcast

Premjerą apstulbino LB vadovo žodžiai apie etiką ir moralę

Etika ir moralė yra aukščiausios vertybės kiekvienam asmeniui, sako premjeras Algirdas Butkevičius, reaguodamas į kilusią diskusiją dėl Ūkio banko laikinojo administratoriaus Adomas Audicko sprendimo pasamdyti advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, su kuria pats neseniai dirbo.

Sprendimui teigia nepritariantis ir Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Etika ar moralė, aš manau, yra aukščiausios vertybės kiekvienam asmeniui. Tuo labiau, jei asmuo užima atsakingas pareigas, be tų vertybių, vargu, ar jis galėtų pasiekti aukštą kompetenciją“, - trečiadienį interviu „Laisvajai bangai“ sakė premjeras.

Taip jis reagavo į Lietuvos banko vadovo Vito Vasiliausko antradienio pareiškimą, kad etika ir moralė yra „ne šio pasaulio dimensijos“.

A.Butkevičius teigė buvęs nustebintas tokios centrinio banko vadovo frazės.

„Aš manau, kad kiekvienam asmeniui, nepriklausomai nuo užimamų pareigų, tos vertybės yra labai svarbios“, - sakė premjeras.

Seimo pirmininkas V.Gedvilas taip pat sako nepritariantis Ūkio banko laikinojo administratoriaus pasirinkimui.

„Manau, kad Lietuvoje yra pakankamai gerų teisininkų ir nebūtina samdyti teisininkus iš savo buvusios darbovietės. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, manau, pasižiūrės ir įvertins“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Gedvilas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nutarė aiškintis, ar A.Audickas pažeidė viešuosius ir privačius interesus, kai sprendžiant Ūkio banko problemas jis pasamdė advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“.

Lietuvos banko atstovai tvirtina, kad A.Audickas negalėjo supainioti viešųjų ir privačių interesų, nes tiek jis, tiek jo nusamdyta advokatų kontora „Raidla, Lejins & Norcous“ yra privatūs asmenys, administruojantys privatų ūkio subjektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LB vadovas

LB vadovas portretas
vakar parodė savo veidą taip šnekėdamas. Manau, kad šalies vadovė turėtų sureaguoti į tokį jo pasisakymą, nes tada kaip jaunimui reaguoti, na ir visiems žmonėms. Gėda vasiliauskui turėtų būti už tokius žodžius

Balys

Balys portretas
Dar iš viduramžių atėjo tokie bankininko žodžiai: "mano senelis skolino pinigus tavo seneliui. Ir nei vienas nebuvo apsigavęs, neapsigausime ir mes." Va čia ir telpa moralės-etikos sąvoka. Jau kas kas, o banko vadovas turi tą suprasti. Gal tik ne kiekvienam tą galima išaiškinti...

Bang

Bang  portretas
Nu jo, Vasiliauskai. Leptelėjai čia. KIta vertus, atvirumas yra gerai, kad visi pamatytų kas yra kas.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių