Quantcast

Iš Pravieniškių pasprukus kaliniams kolonijos vadovas šalinamas nuo pareigų

  • Teksto dydis:

Reaguojant į situaciją Pravieniškių pataisos namų – atvirojoje kolonijoje, Kalėjimų departamento direktoriaus sprendimu, laikinai nuo pareigų nušalinamas Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos direktorius Dainius Sušinskas, skelbia Teisingumo ministerija.

Taip pat nuo pareigų laikinai nušalinami Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos l.e.p. direktoriaus pavaduotojas Sigitas Sadonis ir Trečiojo sektoriaus Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Linas Nanartavičius. Įstaigos vadovu laikinai paskirtas Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Gintautas Šarauskas.

Teisingumo ministerija inicijuoja neplaninį įstaigos auditą dėl valstybės biudžeto ir kitų finansinių mechanizmų lėšų panaudojimo Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje. Teisingumo ministerijos nuomone, Kalėjimų departamento tarnybinis patikrinimas turi apimti ir patikrinimus dėl tinkamų pareigūnų veiksmų, pasiruošimo ir infrastruktūros.

„Pastarosios paros įvykių aplinkybės atvėrė ir rimtas tiek valstybės biudžeto, tiek ir kitų finansinių mechanizmų lėšų panaudojimo rizikas, kai įkalinimo įstaigos statinys ir saugos sistema tampa įveikiamu barjeru pavojingiems asmenims. Teisingumo ministerija inicijuoja neplaninio audito atlikimą, siekiant įvertinti šios problemos faktines aplinkybes, sistemiškumą ir būtinas priemones, užtikrinsiančias tinkamą tokių rizikų suvaldymą ateityje“, – sako viceministras Elanas Jablonskas.

Viceministras akcentuoja, kad auditas ir tarnybinis tyrimas identifikuos problemas ir rizikas, kurios turi būti užkardytos ir ateityje nepasikartotų. Tačiau šiuo metu svarbiausia surasti pabėgusius asmenis. Tam pasitelkta atitinkamų institucijų pagalba.

Iš Pravieniškių pataisos namų penktadienį pabėgo du nuteistieji, primena ELTA. Bausmę atliekantys drausmės grupės nuteistieji Egidijus Žilinskas, gimęs 1996 m., ir Rolandas Kazakevičius, gimęs 1974 m., iš pataisos namų bendrabučio patalpos pasišalino išlaužę lango grotas ir perlipę per įstaigos apsaugos perimetro tvorą.

Vyksta pabėgusiųjų paieška, nuteistųjų ieško Kalėjimų departamento ir policijos pareigūnai, pasitelktas Valstybės sienos apsaugos sraigtasparnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
prieko cia direktorius juk budi ir saugo saugumo tarnyba ju ir reikalaukit atsakomybes o einama lengviausiu keliu nenorint isaiskint kaltu ?...

anonimas

anonimas portretas
tai dabar gali pabėgti ir vadovas , - reikia skubiai uždaryti kad taip neatsitiktu .

Kosmaras

Kosmaras portretas
Bardakas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių