Quantcast

Pratybas „Geležinis vilkas“ stebės Rusijos ir Baltarusijos atstovai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Jonavos rajone, Gaižiūnų poligone, pratybas „Geležinis vilkas 2021-I“ stebės kariniai stebėtojai iš Rusijos, Baltarusijos, Suomijos ir Švedijos.

Lietuvos kvietimu užsienio šalių stebėtojai lankosi įgyvendinant Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 2011 metų Vienos dokumentą dėl pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių.

Tai bus pirmasis šiais metais užsienio šalių ginklų kontrolės ekspertų vizitas Lietuvoje pagal Vienos dokumentą, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Gegužės 19–31 dienomis vykstančios pratybos „Geležinis vilkas 2021- I“ yra kasmetinė kariuomenės tradicija, šiais mokymais siekiama nuolat palaikyti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ bei jai priklausančių batalionų kovinę parengtį, taip pat kartu įvertinti brigados vienetų gebėjimą vykdyti užduotis sąveikaujant su brigadai priskirta NATO Priešakinių pajėgų kovine grupe.

Iš viso pratybose „Geležinis Vilkas 2021-1“ dalyvauja daugiau 3 tūkst. karių ir 1 tūkst. karinės technikos vienetų, tai vieni didžiausių karinių mokymų, šiais metais vykstančių Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ir idijotiskas politdurnynas truksta tik tokiu /artistu/ kaip bidonas?...

FTW

FTW portretas
Musiškiai iš vis suskiai o kaip paskelbtos jiems sankcijos visiškas DDDDDD

opa

opa portretas
pratybas stebės potencialūs priešai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių