Quantcast

Prašo atsiliepti nužudytų tarpukario Lietuvos ministrų artimuosius

  • Teksto dydis:

Informacija, kur NKVD nužudė ir užkasė šimtus aukštų tarpukario Lietuvos pareigūnų, nebuvo žinoma 75 metus. Per visą tarpukario Lietuvos laikotarpį 21 vyriausybėje dirbo 100 ministrų. Prasidėjus sovietinei okupacijai, 17 ministrų buvo nužudyta per penkerius metus: nuo 1940 m. birželio 15 d. iki 1945 m. gegužės 8 d. Daugumos jų palaidojimo (tiksliau, užkasimo) vietos buvo nežinomos iki šiol.

Maža to, daugelis ministrų buvo likę už istorikų tyrimų lauko. Mat labiau tyrinėtos buvo prezidentų, ministrų pirmininkų, užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrų biografijos, o finansų, vidaus reikalų, susisiekimo, teisingumo, žemės ūkio ministrų veikla, personalijomis nebuvo giliau domimasi.

"Santakai" pradėjus domėtis pastarųjų likimais, pavyko aptikti net trijų ministrų sušaudymo ir jų kūnų užkasimo vietovę pamaskvėje. Tęsdama žurnalistinį tyrimą, "Santaka" prašo atsiliepti buvusio vidaus reikalų ministro Juliaus Čapliko ir teisingumo ministro Antano Tamošaičio, kurie 1941 m. liepos 30-ąją buvo drauge sušaudyti su vidaus reikalų ministru Kazimieru Skuču ir užkasti Komunarkoje, artimuosius ar gimines. Prašom skambinti tel. (8 37) 302267 arba rašyti e.paštu: v.skucaite@kaunodiena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių