Quantcast

Prasidėjo karių pratybos „Geležinis vilkas“: keliais judės karinė technika

  • Teksto dydis:

Lietuvoje antradienį prasidėjo tarptautinės karių pratybos „Geležinis vilkas 2020 II“, vyksiančios iki lapkričio 17 dienos, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybų metu bus vertinamas Rukloje dislokuoto NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės ir Panevėžyje dislokuoto Karaliaus Mindaugo husarų bataliono pasirengimas veikti sąveikaujant  su brigados „Geležinis vilkas“ vadovybės štabu ir kitais NATO sąjungininkais bei partneriais.

Pratybų pradžioje pakelta Sausumos pajėgų Mechanizuotos pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ kovinė parengtis, taip pat antradienį pradėta gabenti karinė technika į pratybų vietą Švenčionių rajone.

Sąjungininkų ir Lietuvos karinė technika judės Kalvarijos, Marijampolės, Kauno, Elektrėnų, Vievio, Molėtų, Pabradės, Švenčionėlių bei Jonavos, Ukmergės, Utenos, Ignalinos ir Panevėžio keliais.

Intensyviausias technikos judėjimas į mokymų vietas numatomas lapkričio 8-9 dienomis, maršrutu Lenkijos siena-Kalvarija, Marijampolė-Kaunas-Vievis-Maišiagala-Pabradė, taip pat Rukla-Ukmergė-Utena-Švenčionėliai bei Rukla-Elektrėnai-Vievis-Maišiagala-Molėtai-Labanoras-Švenčionėliai.

„Nurodytu laikotarpiu vairuotojų prašome būti supratingais. Visos kolonos bus lydimos Lietuvos kariuomenės Karo policijos ekipažų. Karinės technikos grįžimas į nuolatinės dislokacijos vietas planuojamas lapkričio 18-22 dienomis“, – teigiama pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad karinė technika judės netik mokymų poligone, bet ir jo apylinkėse, taip pat bus naudojami imitaciniai šaudmenys, pirotechnika.

Iš viso pratybose dalyvaus apie 1 tūkst. karinės technikos vienetų – tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų ir kitų transporto priemonių.

Pratybose dalyvaus per 3 tūkst. karių iš Lietuvos ir devynių NATO valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių