Quantcast

Prasidėjo „Kardo kirčio“ lauko taktikos pratybos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvos kariuomenės generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono rikiuotės aikštėje oficialiai paskelbta pratybų “Kardo kirtis” antrojo etapo – lauko taktikos pratybų pradžia.

Karius pasveikino ir pratybų pradžią paskelbė šių pratybų vadovai -  Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika ir JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietės štabo viršininko pavaduotojas generolas majoras Markas McQueenas (Mark McQueen). Kreipdamiesi į karius generolai  pasidžiaugė, jog šios pratybos ne tik tapo tęstiniu renginiu, vykstančiu kiekvienais metais, bet ir kasmet sutraukiančiu vis didesnes dalyvių pajėgas.

„Nors vieni kitus pažįstame ir mokymuose dalyvaujame dažnai, tačiau tik tokiose pratybose mūsų, o kartu ir NATO sąjungininkių šalių kariai gali tobulinti savo įgūdžius ir gerinti tarpusavio sąveiką”, – atidarymo ceremonijoje sakė pratybų Lietuvoje vadovas gen. mjr. A. Leika.

Linkėdamas kariams gerų pratybų ir įgyti kuo didesnės patirties, Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės vadavietės Europoje gen. mjr. M. McQueenas sakė: “Kariai, prisiminkite, kad šios pratybos, tai galimybė tiek jums, tiek jūsų vadams pasimokyti vieniems iš kitų, galimybė sustiprėti ir pagerinti savo įgūdžius ir išbandyti vieniems kitą”.

Pratybų atidarymo ceremonijų metu buvo suformuotos rikiuotės iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų ir į pratybas Lietuvoje atvykusių JAV, Vokietijos, Portugalijos, Slovėnijos, Kanados, Prancūzijos karių.

Iš viso į lauko taktines pratybas Lietuvoje susirinko apie 2800 karių. Jie pratyboms atsigabeno ir per 300 vienetų įvairios karinės technikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo jo

Jo jo portretas
Sveikinam, šaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių