Quantcast

Praplėstas prioriteto tvarka tiriamų pareigūnų ir darbuotojų sąrašas

Į laboratorijas atvežti ėminiai koronaviruso infekcijai (COVID-19) nustatyti tiriami net pagal dešimt eiliškumo prioritetų.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, praplėstas tiriamų pareigūnų ir darbuotojų sąrašas, kuriems laboratoriniai tyrimai koronaviruso infekcijai diagnozuoti – pasireiškus bent vienam ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomui – būtų atliekami ir tiriami prioriteto tvarka. Sąrašą papildė, kaip skelbiama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime, muitinės pareigūnai, energetikos įmonių, dispečerinių centrų darbuotojai, taip pat avarinių tarnybų, operatyvinio valdymo komandų, valdymo centrų darbuotojai.

Pirmieji eilėje išlieka ligoninėje gydomi pacientai, kuriems pasireiškė ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai, taip pat ligoninėje negulintys, tačiau karščiuojantys ir kitus simptomus jaučiantys asmenys.

Eiliškumą nustato ėminius gydymo įstaigose, karščiavimo klinikose paimantys specialistai, į laboratorijas jie patenka jau su pagal požymius suteiktais prioriteto numeriais.

Mėginių ėmėjai gydymo įstaigose, karščiavimo klinikose paimtus mėginius įpareigoti pažymėti prioritetinės eilės numeriu ir su jau pažymėtu prioritetinės eilės numeriu juos siųsti į tyrimus COVID-19 ligai (koronoviruso infekcijai) nustatyti atliekančias laboratorijas atskirose pakuotėse (dėžėse).

Pasak A. Verygos, sprendimas tyrimus sudėlioti prioriteto tvarka, augant ėminių srautams, būtinas. Tai leidžia užtikrinti, kad pirmiausia būtų ištirti tų asmenų, kurių keliama rizika yra aukščiausia, ėminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikras

Tikras portretas
O kodėl ne tiriami savivaldybių Viesosios tvarkos tarnautojai?-jie dirba ir patikros punktuose, karscio klinikose ir negauna piniginių priedu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių