Quantcast

Pranešimų apie žalingą turinį internete daugėjo keturis kartus

  • Teksto dydis:

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pernai gavo 3405 pranešimus apie neteisėtą ar žalingą turinį internete – keturis kartus daugiau nei 2016 metais (842).

„Toks išaugęs pranešimų skaičius susijęs su gautais pranešimais apie narkotinių medžiagų (dažniausiai kanapių) reklamą ir galimą platinimą. Daugėjo ir pranešimų apie smurtą ar patyčias prieš asmenis“, – rašoma tarnybos pranešime.

Interneto naudotojai siuntė pranešimus apie informaciją, susijusią su rasinės ir tautinės nesantaikos kurstymu, pornografija, vaikų seksualiniu išnaudojimu, taip pat apie neleistiną asmeninės informacijos skelbimą.   

Po tyrimo tolesnių veiksmų imtasi 717 atvejais: 41 pranešimas persiųstas Policijos departamentui, 36 – Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, 268 pranešimai apie vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus – kitų šalių karštosioms linijoms, 372 – įvairių šalių interneto paslaugų teikėjams, svetainių savininkams, socialinių tinklų valdytojams.

RRT interneto karštoji linija Lietuvoje pagal Europos Komisijos Saugesnio interneto projektą veikia nuo 2007 metų. Šiuo metu 45 pasaulio šalyse veikia 51 tokios linijos, kurias jungia INHOPE. RRT karštoji linija yra INHOPE narė nuo 2008 metų.


Šiame straipsnyje: RRTinternetasžalingas turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

na manau visas zalingas

na  manau  visas  zalingas portretas
turinys sklindantis internete yra kurpiamas DELFIO, LIEtrycio redakcijos zurnaliugu

taip

taip portretas
/nezinia/kazkokio/ veikejo samoningai gadinama vaiku psichologija ir tevai neturi teises nieko daryti nes tai ju manymu taj kisimasis i vaiko laisve nes ir yra tu jiegu tikslas is vaiko padaryti robota pavaldu ne tevams o /valstybei/ kurios galbut jau nera nes nera seimos kuria ji sugriove savo /demokratiniai/ priverstiniais veiksmais sulygindama padorius tevus su psichikos ligoniais ir tai buvo tik pretekstas nauju /istatymu/ ivedimui kur musu /globejai/ is pasitenkinimo trina rankas galvodami apie naujas ismokas skiriamas vasalams......

...

... portretas
O kai per TV ekraną kažkokia Š*** is ragina vaikus tėvų neklausyt, vien savo įgeidžiais vadovautis, tai čia ne žalinga veikla?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių