Quantcast

Pranešė, kas rūpinsis nelegalų ir prieglobsčio prašytojų izoliacija

  • Teksto dydis:

Neteisėtai į Lietuvą atvykusių užsieniečių bei prieglobsčio prašytojų izoliacija, aprūpinimu apsaugos priemonėmis ir testavimu pavesta rūpintis Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) ir Pabėgėlių priėmimo centrui, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Tokį sprendimą priėmė Valstybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Neteisėtai atvykę į Lietuvą užsieniečiai turėtų būti izoliuojami VSAT Užsieniečių registracijos centre, o prieglobsčio prašytojai – Užsieniečių registracijos centre, Pasieniečių mokykloje, Pabėgėlių priėmimo centre arba savivaldybės administracijos numatytose patalpose.

Anot SAM, užsieniečiai, kuriems į Lietuvą leista atvykti dėl ypatingų humanitarinių priežasčių, turi izoliuotis savarankiškai. Jei jie tokios galimybės neturi, izoliavimo laikotarpiui yra apgyvendinami VSAT Pasieniečių mokykloje arba savivaldybės administracijos numatytose patalpose.

Ministerijos teigimu, pastebėjus, kad atvykęs užsienietis negaluoja ir jam pasireiškia į koronavirusą panašūs simptomai, jis nedelsiant turėtų būti izoliuojamas nuo kitų žmonių ir kviečiama greitoji medicinos pagalba. Apie užsieniečių izoliaciją VSAT turėtų informuoti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą.

Užsieniečių ar prieglobsčio prašytojų atvykimo vietos, gyvenamosios patalpos, automobiliai ar kitos vietos, kur lankėsi užsieniečiai turi būti reguliariai dezinfekuojamos ir valomos, o patys užsieniečiai privalo laikytis visų koronaviruso plitimo valdymo rekomendacijų: dėvėti apsaugines priemones, dažnai plauti ar dezinfekuoti rankas, laikytis ne mažesnio nei vieno metro atstumo, mažinti tarpusavio kontaktų skaičių.

Darbuotojai, atlikdami užsieniečių sulaikymo procedūras, pervežimą ar apklausas, turi dėvėti medicinines kaukes ir jas keisti kas keturias valandas arba tuomet, kai medicininė kaukė sudrėksta.

„Esant didelei rizikai, pavyzdžiui, kai užsieniečiams pasireiškia viršutinių kvėpavimo takų ligų simptomai, darbuotojai turi dėvėti respiratorius, vienkartines pirštines, vienkartinius neperšlampamus kombinezonus arba vienkartinius neperšlampamus chalatus, vienkartines chirurgines kepures, veido skydus ar priglundančius akinius“, – rašoma pranešime.

SAM teigimu, nuo šiol neteisėtai į Lietuvą atvykusiems užsieniečiams ir prieglobsčio prašytojams tyrimai nebegalės būti atliekami mobiliuose punktuose. Tyrimai dėl koronaviruso jiems gali būti atliekami Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centre, Užsieniečių registracijos centrą arba Pabėgėlių priėmimo centrą aptarnaujančiose gydymo įstaigose.

Paimti tepinėliai bus tiriami Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje.

Be to, rekomenduojama VSAT nustatyti tvarką, pagal kurią užsieniečius būtų draudžiama lankyti, sudarant galimybę bendrauti nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

90

90 portretas
pabaigoje jie dar buvo maitinami iš pasieniečių atumtais maistpinigais , apie tai per tv buvo sakyta.

Jie turi buti laikomi KALĖJIME

Jie turi buti laikomi KALĖJIME portretas
Nes patys rašot-atvyko nelegaliai..beje,ar pasoruošę priimti MILIJONĄ pabėgėlių iš baltarusijos.kažin ar kurstytojai linkevičius su tapinu išlaikys juos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių