Quantcast

Pranešė, kada bus parskraidinami pirmieji JK įstrigę lietuviai

Sveikatos problemų turintys Lietuvos gyventojai gruodžio 28 dieną bus parskraidinti iš Londono į Rygą, trečiadienį pranešė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Pasak G. Landsbergio, lietuviams skirtos 48 vietos „airBaltic“ kompanijos lėktuve.

„Sutarta buvo padalinti į tris lygias dalis. Jeigu kuri nors valstybė neužpildo vietų skaičiaus, tai persiduos kitoms valstybėms, kurios užpildys. Kaina tiksli nebuvo pasakyta, tai vykdo „airBaltic“ kompanija, ir jie paskelbs patys. Lietuvai skirtos 48 vietos lėktuve“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak ministro, skrydis iš Londono į Rygą bus mokamas.

„Skrydis bus iš Londono, tik dar negaliu pasakyti, iš kurio oro uosto, tai bus paskelbta šiek tiek vėliau. Latvijos kolegos tai paskelbs. Skrydis bus į Rygą. Iš Rygos oro uosto suorganizuosime pargabenimą į Lietuvą. Kolegos pažadėjo, kad pargabenimas bus sklandus su palyda ir visi kiti dalykai“, – teigė jis.

Yra limituotas vietų skaičius. Sveikatos būklė bus vienas iš svarbiausių kriterijų. Kitaip tariant, kad, jei šie žmonės negrįžtų, tai reikšmingai pakenktų jų sveikatai.

Pasak G. Landsbergio, JK esantys ir į Lietuvą sugrįžti norintys lietuviai jau kreipėsi į Lietuvos ambasadą, JK konsulinį skyrių. Anot jo, bus leidžiama sugrįžti tik dėl svarbių priežasčių.

„Yra limituotas vietų skaičius. Sveikatos būklė bus vienas iš svarbiausių kriterijų. Kitaip tariant, kad, jei šie žmonės negrįžtų, tai reikšmingai pakenktų jų sveikatai. Panašius kriterijus taikys ir kitos valstybės. Visos trys šalių ambasados žiūrės atvejus individualiai“, – teigė jis.

Prioritetas – mamos su vaikais ir besilaukiančios moterys

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad su Latvija ir Estija toliau tariamasi dėl pagalbos Jungtinėje Karalystėje (JK) įstrigusiems tautiečiams. Pasak Vyriausybės vadovės, šiuo metu prioritetas teikiant pagalbą sugrįžti į Lietuvą yra vaikams, mamoms su vaikais bei besilaukiančioms moterims.

„Bendradarbiaujame su kitomis Baltijos valstybėmis dėl to, kad kažkokia dalis žmonių būtų gražinta artimiausiu metu. Žinoma, prioritetas yra vaikai, mamos su vaikais, besilaukiančios moterys. Tuo pačiu metu ambasada visus besikreipiančius vertina ir registruoja. Jeigu matysime, kad reikia papildomų sprendimų, tai bus papildomi sprendimai“, – teigė I. Šimonytė.

„Pirmoji iniciatyva bus sugrąžinti žmones, kurie turi būti kuo greičiau sugrąžinti. O jei reikės papildomų sprendimų, jie bus padaryti“, – pridūrė premjerė.

ELTA primena, kad Lietuvoje nuo pirmadienio 4 valandos ryto iki metų pabaigos Vyriausybės sprendimu įsigaliojo draudimas keleiviniais lėktuvais atvykti iš JK dėl šioje šalyje plintančios koronaviruso atmainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
betruko tu socvalkatu ziliojanciu su teveliu ar seneliu pinigais is isplauto eu biudzeto o siandien triedzianciu i kelnes tegul dabar ir tupi globalistu lizde gal supras kad is valkatavimo nepragyvensi?...

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Kada gi į pabaltijo šalis parveš mutavusį virusą?

Asta

Asta portretas
Na jei jau išvyko į JK tai sąmoningumo reikia, dėl ko veržtis vėl į Lietuvą, pagalvokit apie savo artimuosius, ką atvežat, būkit sąmoningi, ten ir sutikit šventes.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių