Quantcast

Praėjusią parą sulaikytas didžiausias iki šiol migrantų skaičius – 287 žmonės

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą, pirminiais duomenimis, sulaikyti 287 migrantai, neteisėtai kirtę Baltarusijos ir Lietuvos sieną, pirmadienį skelbia Statistikos departamentas.

O LRT radijui Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas teigė, kad sulaikytųjų buvo kiek daugiau – 289 neteisėti migrantai. Be to, nuo vidurnakčio iki pirmadienio ryto sieną iš Baltarusijos kirto dar 109 migrantai.

Didesnioji jų dalis prisistatė Irako piliečiais.

Šiuo metu migrantai yra apgyvendinami VSAT padaliniuose, savivaldybių suteiktuose objektuose, Rūdninkų poligone.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 2555. Taip pat sulaikyti 191 Kongo, 129 Kamerūno, 124 Sirijos, 91 Irano, 90 Rusijos bei kitų šalių piliečių.

Anot pasieniečių, didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
pa aiskint sias zinias ar tai dziausmingos pagiros kaikam ne absoliuciai nieks nestabdo ir nesiema jokiu priemoniu anaiptol terorzuojami vietyniai juos vadinant neadvokaciais taip bergstatytine zemaite is bilotu elgi/asi su tauta kuris matomai pati nekencia bu.dama mandra ir durna nes normali moteris tai/p nesielgia matosi tokias ir iremina kaip klonus kad lengviau valdyt bet prezidentas u.k zemaitis ir tas nieko nedaro o laukia kazkieno komandos FAS o kaip daug aukliu tai vai/ks be galvos o povilioniai juokiasi tmai ko noret is tu visu politusciagalviu su turku natmo ir irako invazija dabar rekiat brusgelbek o jam dzin /asilo/ bliovimas dykumoje?======

Leo

Leo portretas
Daiktus reikia vadinti savais vardais: migrantai ne SULAIKOMI, o PRIIMAMI. Maloniai leidžiame per sieną ateiti į Lietuvą, o tada džiaugiamės, kad SULAIKĖME. Cirkas.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir nepamirskime kad tai imesti gerai ismanantys karine taktika teroristai-miegancios streles...kurios bus panaudojamos pries taikius gyventojus...tai iprastas dalykas globalistu sumanymo planuiose...per diasporas taip pat tokie 'miegantys" laukia signalo...taip kad religines bendromenes taip pat turetu susimastyti kai pas juos atvyksta neva religiningi zmones..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių