Quantcast

Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija sulaikyti 32 neteisėti migrantai

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija, pirminiais duomenimis, sulaikyti 32 neteisėti migrantai, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tarp sulaikytųjų 23 prisistatė Irako piliečiais ar turėjo šios šalies dokumentus.

Migrantams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 2096 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra 26 kartus didesnis nei buvo per visus 2020 metus.

Vien liepą pasieniečiai sulaikė 1435 migrantus. Birželį tokių buvo 473, gegužę – 77, balandį – 70, o kovą – 8.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 1098. Taip pat sulaikyti 179 Kongo, 121 Kamerūno, 78 Gvinėjos, 74 Irano, po 69 Sirijos ir Afganistano, 68 Rusijos bei kitų šalių piliečiai.

Nuo metų pradžios, pirminiais duomenimis, daugiausia migrantų sulaikyta Druskininkų savivaldybės ribose – 566. Šalčininkų rajone sulaikytas 431 neteisėtai iš Baltarusijos patekęs užsienietis, Ignalinos – 334, Varėnos – 353, Švenčionių – 168, Lazdijų – 142.

Didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes.

Išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą.

Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pareigūnai iš kitų VSAT padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai.

Be to, pasieniečiams pagalbon atėjo pajėgos iš kitų Lietuvos institucijų, tarp jų kariuomenės, taip pat Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ bei Estijos pareigūnai.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bailys Lietuvos ginkluotojų pajėgų vadas- išdavikas

bailys Lietuvos ginkluotojų pajėgų vadas- išdavikas portretas
Vyksta karas dviem frontais.Puola Lukašenka ir covid-19.Lukašenka atvirai GRĄSINA GINGKLUOTAIS užpuolikais nelegalais siunčiamais per nesaugomą sieną.Šalių prezidentai vyksta pas žmones į vietas ir ragina skiepytis-rodo asmeninį pavyzdį.Tuo tarpu Lietuvos gynybos pajėgų vadas ir pagrindinis užsienio politikos formuotojas ir vykdytojas Prezidentas Nausėda deginasi Nidoje.Apgailėtina.Gal pabėgs į Lenkiją ar Ameriką kol padėtis frontuose pagerės???Protingi ginkluotųjų pajėgų vadai vyksta į fronto liniją,susipažysta su padėtimi ,palaiko kariaujančius savo šalies piliečius.Tuo tarpu Lietuvos prezidentas,ginkluotojų pajėgų vadas tik nuolat išreiškia ir kartoja susirūpinimą dėl puolančių šalių karių, nusikalstamai įsiveržusių į Lietuvos teritoriją, pažeidžiamų teisių ir netinkamų gyvenimo sąlygų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių