Quantcast

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti 837 koronaviruso atvejai, mirė dar 4 žmonės

Praėjusią parą, lapkričio 1-ąją, Lietuvoje patvirtinti 837 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai.

256 iš jų registruoti Vilniaus, 186 – Kauno, 136 – Klaipėdos, 86 – Šiaulių, 59 – Telšių apskrityse. Dar 36 atvejai registruoti Tauragės, 24 – Alytaus, 23 – Marijampolės, 22 – Panevėžio ir 9 – Utenos apskrityse, informuoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Iš šių atvejų didžioji dauguma registruoti, kai asmenys užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas. Tuo metu atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, registruoti 198. Tačiau šie skaičiai dar tikslinti, nes ne visų atvejų epidemiologiniai tyrimai šiuo metu baigti, sakoma NVSC pranešime.

Praėjusią parą atvejai fiksuoti protrūkiuose

Vilniaus apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiais reabilitacijos ir slaugos centre „Gemma“, Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, Nacionalinėje švietimo agentūroje, Lietuvos kariuomenėje.

Taip pat Vilniaus apskrityje registruoti COVID-19 atvejai, siejami su protrūkiais įmonėje „Lietuvos geležinkeliai“, „Vilniaus lokomotyvų remonto depe“. Be to, ir toliau fiksuoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su židiniais Ukmergės vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“, Valstybiniame chore „Vilnius“, Vilniaus arkikatedros jaunimo chore, „Delfi“ sporto centre.

Kauno apskrityje praėjusią parą registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kauno tardymo izoliatoriuje, Pravieniškių pataisos namuose. Taip pat vakarykštę parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Kauno klinikų bei LSMU Kauno ligoninės padaliniuose.

Per praėjusią parą Kauno apskrityje registruoti ir atvejai, susiję su protrūkiais Prienų lopšelyje-darželyje ,,Saulutė“, Kauno lopšelyje-darželyje ,,Saulutė“, Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijoje, Kauno lopšelyje-darželyje „Šnekutis“, Kauno sporto mokykloje „Startas“. Taip pat registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais įmonėje „Vičiūnai“, klube „Taboo“.

Klaipėdos apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiu Šilutės rajone veikiančiuose senelių namuose „Senjorų Eldorado“, taip pat fiksuoti COVID-19 šeiminiai protrūkiai.

Šiaulių apskrityje sekmadienį registruoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijoje, įmonėje „Elga“, parduotuvėje „Baby City/Toy City“ Šiauliuose.

Telšių apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Regioninėje Telšių ligoninėje, Plungės rajone įsikūrusiuose Stonaičių socialinės globos namuose, Telšių socialinių paslaugų centre. Taip pat Telšių apskrityje fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiais įmonėse „Lininiai audiniai“, „Inesa“, „Gilinis“ bei infekcijos atvejai, susiję su Mažeikių rajono savivaldybės Kultūros centro mišriu choru „Draugystė“.

Tauragės apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Šilalės ligoninės Slaugos skyriuje, Šilalės socialinių paslaugų centre, Jurbarko ligoninėje, Tauragės seniūnijoje, Šilalės rajone veikiančiame medicinos paslaugas teikiančiame „D. Ugintienės BPG kabinete“.

Alytaus apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Alytaus pradinėje „Sakalėlio“ mokykloje, Alytaus lopšelyje-darželyje „Obelėlė“, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje, taip pat – Alytuje veikiančioje siuvimo įmonėje „Haltex“.

Panevėžio apskrityje praėjusią parą registruoti COVID-19 atvejai, susiję su protrūkiais Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, įmonėje „Panevėžio gatvės“, įmonės „Energijos skirstymo operatorius“ Panevėžio padalinyje. Taip pat praėjusią parą registruoti COVID-19 ligos atvejai, susiję su protrūkiais Biržų rajono lopšelyje-darželyje ,,Rugelis“, Pasvalio policijos komisariate. Be to, Panevėžio apskrityje patvirtinti ir atvejai, siejami su badmintono varžybomis, vykusiomis spalio 24 d. Prienuose.

Tuo metu Marijampolės apskrityje praėjusią parą fiksuoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Kalvarijos rajono savivaldybėje, įmonėje „Lietuvos cukrus“.

Utenos apskrityje registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje, Kauno klinikose, taip pat – su protrūkiu krepšinio klube Utenos „Juventus“.

Lietuvoje – dar 4 mirties nuo koronaviruso atvejai

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 4 mirties nuo koronaviruso atvejus. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 170 gyvybių.

Pirmasis mirties atvejis registruotas Vilniaus apskrityje. Asmuo priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 27 d.

Antrasis mirties atvejis registruotas Panevėžio apskrityje. Asmuo priklausė 60-69 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 19 d.

Trečioji ir ketvirtoji mirtys registruotos Kauno apskrityje. Pirmasis mirusysis asmuo priklausė 90-99 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 27 d. Antrasis Kauno apskrityje miręs asmuo priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 15 d.

Taip pat praėjusią parą registruoti 3 mirties atvejai (Šiaulių, Kauno ir Klaipėdos apskrityse), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
baikit ta sor osgeic propoganda mirsta nuo ligu ir a mziaus ir ta i normalu ir cia tas brudas kiek dasideda bet nereikia dartri pa nikos o uzdaryti sienas paliekant prekyba tik su zinoma is partneriais ir su medkontrole ir nereikes jokiu testu kurie gali but uzkresti kaip ir kaukes darant bizni ir priedo zalojant zmones tiek f izi/skai tiek dvasiskai be atsakomybes jausmo o ji bus........

ALGIS

ALGIS portretas
Kodėl nekialbiama kad nuo širdies ir kraujagyslių ligų pvz. pernai kasdien mirė po 57 žmones , panašiai ir šiemet , per praeitus metus iš viso mirė 20 901 žmogus , o čia miršta15 kart mažiau ir jau tragedija , kažkam tai naudinga , VERYGA AŪŪŪŪ , ATSILIEPK

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
KODĖL MIRŠTA DAUGIAU ŽMONIŲ?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių