Quantcast

Pradinukai aviganį mokė žaisti šachmatais

  • Teksto dydis:

Lieponos užkardos pasieniečiai pradinukams surengė šachmatų turnyrą, kuriame mokiniai ne tik rungėsi tarpusavyje, bet ir šachmatais žaisti mokė tarnybinį vokiečių aviganį Arko.

Ketvirtadienį sieną su Rusija saugantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Lieponos užkardos pasieniečiai kartu su Vilkaviškio šachmatų klubo „Širvinta“ atstovais Lieponos užkardoje surengė šachmatų turnyrą pradinukams. Jame dalyvavo Vilkaviškio pradinės mokyklos ir Kybartų „Saulės“ progimnazijos mokiniai.

Renginio metu jie Lieponos užkardoje tarnaujantį vokiečių aviganį Arko mokė žaisti šachmatais. Užkardos teritorijoje buvo paklota didelė lenta su dideliais šachmatais.

Vaikai čia aiškino keturkojui šio žaidimo taisykles, o Arko nutaisęs dėmesingas akis ir pastatęs ausis jų įdėmiai klausėsi. Išklausęs pradinukų Arko bandė stumdyti šachmatų figūras pagal tik jam pačiam suprantamą logiką.

Tiesa, figūros, kurias snukiu bandė stumti vokiečių aviganis, vis nuvirsdavo.

Po šios renginio dalies Arko į užkardą susirinkusiems mokiniams pademonstravo savo sugebėjimus atliekant daiktų paiešką ir bendrojo paklusnumo komandas, įveikiant kliūtis. Jaunieji šachmatininkai po tokios pažinties su Arko turėjo daug klausimų apie jo dresūrą, priežiūrą ir tarnybos pasiekimus vokiečių aviganio šeimininkei kinologei Rūtai Katkevičiūtei.

Naudodamiesi proga pasieniečiai vaikams dar papasakojo apie savo darbą saugant sieną su Rusija ir apie Pasienio teisinio režimo taisyklių reikalavimus bei akcentavo neigiamas kontrabandos gabenimo pasekmes.

Galiausiai pasieniečių svečiai suėjo į užkardos posėdžių salę ir čia susėdę prie šachmatų lentų paniro į protų kovą. Šachmatų turnyras vyko šveicariška sistema. Pirmą vietą 1-2 klasių įskaitoje laimėjo Martynas Paškauskas iš Vilkaviškio pradinės mokyklos, o 3-4 klasių įskaitoje triumfavo Kybartų „Saulės“ progimnazijos auklėtinis Mykolas Pauža.

Visus turnyro dalyvius Lieponos pasieniečiai apdovanojo medaliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių