Quantcast

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pagrobtų Lietuvos jūrininkų

  • Teksto dydis:

Lietuvos kriminalinės policijos biuras trečiadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prie Nigerijos krantų užpulto laivo ir pagrobtų dviejų Lietuvos jūrininkų.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras trečiadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prie Nigerijos krantų užpulto laivo ir pagrobtų dviejų Lietuvos jūrininkų.

Tyrimas pradėtas pagal piratavimą reglamentuojantį Baudžiamojo kodekso straipsnį. Kodeksas už tokį nusikaltimą numato laisvės atėmimą nuo ketverių iki aštuonerių metų, pranešė Policijos departamentas.

Šiuo metu atliekami pirminiai procesiniai veiksmai, renkant visą su šiuo nusikaltimu susijusią informaciją.

Nigerijos uosto prieigose pirmadienį pagrobti du Lietuvos ir du Ukrainos jūreiviai, antradienį pranešė Lietuvos Vyriausybė. Pagrobti jūreiviai buvo išvežti nežinoma kryptimi. Laivas užpultas Port Harcourto uosto prieigose. Bahamų salose registruotas laivas plaukė su Komorų salų vėliava. Iš viso laive buvo 16 Lietuvos piliečių. Didžiąją dalį laivo įgulos sudarė Lietuvos ir Ukrainos piliečiai. Pagrobtas laivo kapitonas Ukrainos pilietis, pirmasis jo pavaduotojas Lietuvos pilietis ir dar du jūreiviai.

Pagal Vyriausybės turimą informaciją, laivas buvo užpultas pirmadienio vakarą. Pagrobti jūreiviai buvo išvežti nežinoma kryptimi. Nurodoma, kad Užsienio reikalų ministerija palaiko ryšį su jūreivius įdarbinusia įmone ir susisiekė su laivo įgula. Gautais duomenimis, šiuo metu laive likusiai įgulai pavojus negresia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių