Quantcast

Posėdžiauti nuotoliniu būdu galės ir Vyriausioji rinkimų komisija

Trečiadienį Seimas priėmė tai numatančias Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įstatymo pataisas.

Jos numato, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdžių organizavimas nuotoliniu būdu galimas įvedus nepaprastąją padėtį, paskelbus ekstremaliąją situaciją arba paskelbus karantiną ir kai yra pagrindas manyti, kad gali kilti grėsmė Vyriausiosios rinkimų komisijos darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus komisijos narių sveikatai ir (ar) gyvybei.

Visuomenei apie tokį posėdį būtų paskelbiama Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto svetainėje, o komisijos nariams pranešama elektroninių ryšių priemonėmis (elektroniniu paštu arba telefonu).

Nustatyta, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdis organizuojamas, komisijos nariai jame dalyvauja ir sprendimai svarstomais klausimais priimami nuotoliniu būdu realiuoju laiku Nacionalinio kibernetinio saugumo centro įvertintomis ir saugiomis pripažintomis telekonferencijų platformomis. Komisijos nariai savo komisijos nario teises ir pareigas privalo įgyvendinti asmeniškai.

Nuotoliniu būdu vykstantis posėdis yra tiesiogiai realiuoju laiku transliuojamas internetu. Posėdžio vaizdo įrašas skelbiamas viešai Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto svetainėje.

Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymo pakeitimai priimti už balsavus 113, nė vienam nebuvus prieš, susilaikius vienam Seimo nariui.

VRK įstatymo pataisos įsigalios 2021 m. sausio 8 d.

Iki šiol  VRK įstatymas nenumatė galimybės komisijos nariams posėdžiauti nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių