Quantcast

Policininkai nesulaukia skiepų: susirinko į protesto akciją prie Vyriausybės

  • Teksto dydis:

Nesulaukdami skiepų nuo COVID-19 policijos pareigūnai prie Vyriausybės rūmų Vilniuje trečiadienį surengė protesto akciją.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija pranešė, kad ženklą „Stop“ pareigūnai iš postų, kur tikrino tarp savivaldybių vykusius gyventojus, perkels prie Vyriausybės.

„Šiandien dalis pareigūnų skiepus gauna, tik jeigu lieka savivaldybėse ir merai priima sprendimą paskiepyti. Dėkui jiems. Tačiau tokioje situacijoje vis tiek jaučiamės, kaip gaudami likučius nuo pietų stalo“, – sakė federacijos pirmininkė Loreta Soščekienė.

„Manome, kad valstybė galėjo nesunkiai rasti kelis tūkstančius vakcinų, reikalingų kontaktinį darbą kasdien dirbantiems pareigūnams“, – teigė ji.

Tačiau tokioje situacijoje vis tiek jaučiamės, kaip gaudami likučius nuo pietų stalo.

Praėjusią savaitę A. Bilotaitei paraginus nedelsiant paskiepyti kontaktinį darbą dirbančius pareigūnus, Sveikatos apsaugos ministerija teigė prioritetų keisti neplanuojanti.

„Pareigūnai tikrai yra svarbi visuomenės dalis, kuriai yra teikiamas prioritetas susivakcinuoti, tačiau prieš juos turi būti suskiepytos kitos prieš tai įvardytos grupės, nes joms kyla didesnė rizika susirgti itin sunkia ligos forma arba mirti“, – praėjusią savaitę BNS sakė sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

Vis dėlto sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį spaudos konferencijoje užsiminė, kad šią savaitę nuo COVID-19 bus pradėti skiepyti dideli kolektyvai, esantys žemesnėse skiepijimo prioriteto grupėse, tačiau konkrečių profesijų ar sričių nedetalizavo.

Policijos pareigūnai yra įtraukti į prioritetų sąrašą, tačiau visuomenėje pasipiktinimą sukėlė, kad pirmiau skiepijami nuotoliniu būdu dirbantys dėstytojai ir kiti aukštųjų mokyklų darbuotojai, o ne pareigūnai, vykstantys į įvykio vietą ir tiesiogiai bendraujantys su žmonėmis.

Anksčiau nei pareigūnai taip pat paskiepyti Seimo nariai, merai.

Kaip nurodo Vidaus reikalų ministerija, jai pavaldžiose įstaigose nuo pernai kovo COVID-19 infekcija buvo užsikrėtę apie 15–20 procentų žmonių.

Šiuo metu pareigūnai skiepijami savivaldybėse, jeigu kiti asmenys esantys prioritetinėse grupėse jau paskiepyti arba skiepo atsisakė.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu paskiepyta 1,7 tūkst. policijos pareigūnų ir 541 ugniagesys gelbėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Tas , Anonimas visai nuprotėjo kas ir kur šaudo ar karia ?Tikrai ligoninės reikia tam komentatoriui )

J

J portretas
Oho koks streikas 3 policininkai ar tik tiek norinciu astrazenekos

Anonimas

Anonimas portretas
Nezinom ar sunis kas skiepija. Kad daug kas pakaria ar nusauna tai zinom , bet kad metytu pinigus ant sunu skiepijomo ....tai nezinau.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių