Quantcast

Policija prašo žmonių kelionei tarp savivaldybių turėti reikiamus dokumentus

  • Teksto dydis:

Per karantiną sugriežtinus judėjimo kontrolę, Policijos departamentas ragina tarp savivaldybių keliaujančius žmones turėti su savimi reikiamus dokumentus. Kitu atveju pareigūnams tenka asmenis tikrinti duomenų bazėse, praneša LRT radijas.

„Kuriuos įmanoma patikrinti, pareigūnai patikrina duomenų bazėse, bet tai vėl šiek tiek užtrunka, dėl to susidaro spūstys. Tai galbūt ir prašymas būtų toks žmonėms, kurie per postus važiuos, kad turėtų iš anksto pasiruošę dokumentus“, – sakė departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Iš kai kurių postų informacija tokia, kad srautai mažesni, tačiau iš didžiųjų miestų vėlgi matome, kad srautai panašūs. Ir tikrai, nemažai žmonių vėl važiuoja kažkur apsipirkti į parduotuves, kurių dauguma netgi gal nedirba“, – pridūrė jis.

Kuriuos įmanoma patikrinti, pareigūnai patikrina duomenų bazėse, bet tai vėl šiek tiek užtrunka, dėl to susidaro spūstys.

Anksčiau šeštadienį departamento atstovas teigė BNS, kad penktadienį savivaldybių ribų neleista kirsti beveik 3,3 tūkst. asmenų.

„Neįleista 3277 asmenys, ir surašyti 64 protokolai už karantino reikalavimų pažeidimus, bet postuose tik trys protokolai, o visi kiti – daugiausia už veido kaukių nedėvėjimą ir daugiau nei vieno šeimos ūkio susibūrimus“, – sakė R. Matonis.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, policija penktadienį per pietus šalyje pradėjo masinę judėjimo kontrolę. Iš viso įvažiavimuose į savivaldybių centrus įrengta 250 kontrolės postų.

Užtikrinant judėjimo ribojimą tarp savivaldybių dirba apie 900 policijos ekipažų, jiems talkina šauliai, pasieniečiai, karo policija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ty

Ty portretas
Policija vėl dokumentus šiupinės rankų nesiplove vėl užkrės tukstanšius

As

As portretas
Kad tie ju postai padaryti miesto teritorijoje, dalis kaunieciu rajonieciais padaryti, nematau logikos vaziuojant savo savivaldybeje buti tikrinamies. Prie Kauno ribozenkliu patikros turejo buti. Kazkam su teritorijos suvokimu prastai.

Tai laikina

Tai laikina portretas
Kai suskiepys visus, bus paprasčiau, nuskaito čipą ir įleidžia arba ne.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių