Quantcast

Policija pradeda riboti judėjimą tarp savivaldybių: kuriose vietose atsiras kontrolės postai?

Policija penktadienį pradeda riboti judėjimą tarp savivaldybių – visoje šalyje bus įrengta 250 kontrolės postų. Kuriose kelių atkarpose galima jų tikėtis?

Blokavimo postai bus įrengti nuo penktadienio 13 val. iki sekmadienio 21 val. Iš viso šalyje savaitgalį dirbs virš 900 policijos ekipažų, jiems taip pat talkins daugiau nei 300 šaulių bei apie pusšimtis karo policininkų.

Įvažiavimuose į savivaldybių centrus policijos įrengtuose kontrolės postuose, bus stebėjimo kameros, statomi draudžiamieji ženklai, dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis.

Tokie judėjimo tarp savivaldybių ribojimai taip pat numatomi ir nuo gruodžio 23 dienos 13 val. iki gruodžio 27 dienos 21 val., bei nuo gruodžio 31 dienos 13 val. iki sausio 3 dienos 21 val.

Kuriose vietose tikėtis?

Nors informacija apie tai, kuriose vietose tiksliai įsikurs pareigūnų kontrolės postai, nėra detalizuojama, dalį tų, kuriose automobilių eismas bus sugriežtintas labiau nei įprastai, galima rasti interneto naudotojams prieinamoje nuorodoje.

Remiantis čia pateikiamais duomenimis, ribojimai numatomi:

– kelyje A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda);

– kelyje A2 (Vilnius-Panevėžys);

– kelyje A3 (Vilnius-Minskas);

– kelyje A4 (Vilnius-Varėna-Gardinas) ir kituose keliuose.

fiksuotas ekrano vaizdas nuotr.

Tikrins kiekvieną automobilį

„Planuojame stabdyti kiekvieną automobilį, bet jeigu bus labai didėlės spūstys, gali būti pasirinkta ir kitokia taktika“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Jo teigimu, laisvai keliauti turėtų tik prekes vežantys vilkikai.

„Jų nestabdysime, nes gali laisvai judėti prekės, nebent kils įtarimas, kad ten vežamas koks nors keleivis“, – teigė policijos atstovas.

Griežtos sankcijos

Nors antradienį surengtoje spaudos konferencijoje vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sakė, kad pamatę judėjimo ribojimo reikalavimus pažeisti sumaniusius gyventojus, pareigūnai pirmiausiai esą ne baus, o paaiškins. Tai jai antrino ir policijos generalinis komisaras R. Požėla – pareigūnai administracines nuobaudas dėl reikalavimų nevykdymo naudos tik „kaip kraštutinę, pačią paskutinę priemonę“. Tačiau policija įspėja vairuotojus nebandyti gudrauti.

„Patarimas paprastas – jeigu nėra būtinybės, geriau niekur nevažiuoti. Jeigu važiuojate, reikia turėti dokumentus, įrodančius vykimo tikslą. Nereiktų bandyti ieškoti būdų, kaip išvengti kontrolės postų, kaip apvažiuoti per šunkelius“, – sakė R. Matonis.

„Už tai tikrai bus griežtos sankcijos – baudos nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų“, – pridūrė jis.

Kaip skelbta anksčiau, dėl nenumatytų priežasčių būtinai išvykti turintiems gyventojams, nežinantiems, ar tai bus leidžiama padaryti, patariama pasikonsultuoti su pareigūnais telefonu 8700 60000.

Primename, kad kirsti patikros postą bus leidžiama tais atvejais, kai vykstama:

– į savo gyvenamosios vietos savivaldybę;

– į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties;

– į darbą (darbo reikalais), kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje;

– į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų;

– dėl sveikatos priežiūros paslaugų;

– dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.

Pabrėžiama, kad šis ribojimas netaikomas asmenims – vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marta

Marta portretas
Labai gerai, kad griežtos priemonės, nepasiusit, sėdėmite namie, kur nulėkti norit, tupi žmonės, bet blogai tai, kad leidžia atskristi iš kitų šalių, gal neužtenka savo covidinių, o kurie savizoliacijoje, turėtų dieną naktį sekimo programėles tirėt, kad nevaikščiotų mo prekybcentrius.

ALGIS

ALGIS portretas
KURIEM VELNIAM SKELBTI , TAM , KAD PRO TEN NEVAŽIUOTŲ , KAS SKELBIA -- TAI NUSIKALTĖLIAI ARBA JŲ PARANKINIAI .

Anonimas

Anonimas portretas
Fasistinis rezimas treniruojasi karui su Rusija . Tiktai dolbajobai nesupranta kad siuolaikinis karas bus visiskai kitoks. Truks labai trumpa laika ir dideli kalnai lavonu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių