Quantcast

Po viešo laiško – G. Nausėdos atsakas LGBT vaiko mamai: kviečia susitikti

  • Teksto dydis:

Atviru laišku trečiadienį į šalies prezidentą Gitaną Nausėda besikreipusi LGBT vaiko mama Rasa Račienė netrukus sulaukė jo atsakymo.

Pastarąja žinia moteris pasidalijo savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, kur rašė:

„Šiandien išsiunčiau LR Prezidentui atvirą laišką, kuris buvo išplatintas tikrai plačiai, todėl jo teksto nebekartosiu. Po kelių valandų jau gavau ir pakvietimą susitikti su Prezidentu pirmadienį. Esu nuoširdžiai dėkinga už tai“.

R. Račienė paskelbtame įraše užsiminė besitikinti, kad jos kaip mamos žodžius prezidentas išgirs ir supras.

„Suprasdama, kad tai gali būti tik viltis, noriu pasakyti, kad rytoj, tęsėdama laiške duotą pažadą, simboliškai ateisiu prie prezidentūros 11 val. Tuo pačiu labai kviečiu visus, kurie neabejingi visų žmonių oriam gyvenimui, neskirstant jų nei pagal tikėjimą, nei pagal lytinę orientaciją, nei pagal odos spalvą, ateiti pabūti kartu. Iki rytojaus“, – rašė moteris.

Primename, kad spalio 20-ąją R. Račienė išplatino atvirą laišką šalies vadovui, kuriame jautriai prabilo apie tai, kaip jai skaudu dėl to, kad visuomenė susiskaldžiusi, kai kalba pasisuka apie LGBT bendruomenės narius. Ir tai, kokia nesaugi dėl savo vaiko ji jaučiasi visa tai matydama bei skaitydama.

Savo laiške G. Nausėdos ji prašė trijų dalykų:

1.      Skleisti Lietuvą vienijančią, o ne skaldančią Jūsų ar Jūsų artimos aplinkos retoriką.

2.      Apie LGBT asmenų problemas ir jų poreikius kalbėti ne su trečiosiomis šalimis, bet būtent su LGBT bendruomene – mūsų vaikais, jų tėvais, NVO, ginančiomis šių žmonių teises.

3.      Asmeninio pažado, kad Lietuvoje turėsime pagarbų ir orų Partnerystės įstatymą, kuris kalbės ne apie juridinius, bet emociniais ryšiais pagrįstus vienalyčių porų santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GRAŽINA

GRAŽINA portretas
Labai norėčiau patekti pokalbiui pas Prezidentą .bet eilinį kartą būsiu diskriminuojami. Nes niekas nepriims ..čia tik išrinktieji .nuo kada Prezidentas priima gyventojus .labai rūpi.

gendris

gendris portretas
Jai taip psichiatrai patarė

Anonimui

Anonimui portretas
Tai tokiu kaip tu rezultatas dėl visuomenės iškteipto požiurio į kitokius,nuslepia orentavija susilaukia vaikų ir vis vien kartu negyvena,o vaikai paveldi tėvų genus,tokiu būdu jų tik dauginame.Jei jūs galvojat ir bandot pakeisti ,visiškas briedas ir neišmanymas.Ar galit pakeisi kai gimsta visiškas neigalus kūdikis,jis toks ir užaugs.Nežinojau kad Lt.gyvena už dar baisesni už kitos orentacijos piliečius.Vient patyčios suaugusių ir mokyklose tas pats,vaikai tai suaugusių atspindys.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių