Quantcast

Degindami deglus prie Seimo pareigūnai protestavo dėl mažų algų

Degindami įvairiaspalvius deglus prie Seimo įvairių tarnybų pareigūnai antradienį reikalavo didesnių algų.

Mitingas vyko kitų metų valstybės biudžeto priėmimo dieną. Protestuoti prie parlamento susirinko maždaug keli šimtai pareigūnų.

„Parduosiu Alytaus pelenus – pirksiu uniformą“, „Programa 1000 = 500 eurų į rankas“ – skelbė protestuotojų plakatai.

Prie Seimo susirinko policininkai, pasieniečiai, ugniagesiai ir aplinkosaugininkai.

„Visas veiksmas šiandien vyksta Seime ir biudžetas priimamas. Su Seimu jau antrą mėnesį intensyviai dirbame, o su Vyriausybe mes neturime jau gerą pusmetį ryšio“, – žurnalistams sakė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovas Vladimiras Banelis.

D. Labučio  /ELTOS nuotr.

Profsąjunga ragina ne mažiau kaip 1 mln. eurų papildomų lėšų skirti Viešojo saugumo tarnybai, 6 mln. eurų – Valstybės sienos apsaugos tarnybai, 3,5 mln. eurų – Policijos departamentui ir 9,8 mln. eurų – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui. Dar 2,8 mln. eurų – aplinkos apsaugos pareigūnų darbo užmokesčiui didinti.

Tarp keliamų reikalavimų – didinti pareigūnų darbo užmokestį iki 1000 eurų jau kitąmet, finansuoti būtinas struktūrines reformas.

Anot V. Banelio, rengiamasi eiti į Seimą stebėti biudžeto priėmimo proceso.

Siekiama, kad ištesėtų pažadus, kuriuos žadėjo, žadėjo ir nesugebėjo ištesėti.

„Mūsų siūlymai yra labai konkretūs jie yra susiję su užmokesčio eilute ir su konkrečiomis institucijomis“, – kalbėjo pareigūnų atstovas.

Jis teigė, kad valdžia nesilaiko įsipareigojimų.

„Mes įspėjome Vyriausybę tiek 2017, tiek 2018 metais, kad negalima tempti iki paskutinio biudžeto ir sudaryti mažesnėmis proporcijomis kiekvienais metais“, – sakė V. Banelis.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas Giedrius Krilavičius BNS sakė, kad tarp keliamų reikalavimų yra algų kėlimas, didesnis tarnybų finansavimas ir aprūpinimas.

„Siekiama, kad ištesėtų pažadus, kuriuos žadėjo, žadėjo ir nesugebėjo ištesėti“, – kalbėjo jis.

„Vienintelis tikslas yra motyvacija – algų kėlimas“, – BNS sakė Kupiškio Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas Dainius Laukaitis.

NPPSS vienija policijos, pasieniečių, ugniagesių gelbėtojų, aplinkos apsaugos, viešojo saugumo tarnybos pareigūnų profesines sąjungas.

S. Skvernelis: atlyginimai labiausiai kilo mūsų kadenciją

Antradienį prieš Seimo balsavimą dėl kitų metų biudžeto projekto šalia parlamento protestuojant statutiniams pareigūnams, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad ši valdančiųjų kadencija užtikrino didžiausią atlyginimų kėlimą ugniagesiams-gelbėtojams.

Kartu Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad bus skiriamos papildomos lėšos būtiniausioms individualios apsaugos priemonėms, taip pat papildomiems etatams finansuoti.

„Aš suprantu, kad kiekvieno iš jūsų paklausus, ar ugniagesys turėtų uždirbti 5000 eurų, tikriausiai sakytumėt, kad taip, nes tai yra labai kilni profesija, bet per paskutinę – mūsų kadenciją ugniagesių atlyginimų vidurkis kilo beveik 45 proc. Pažiūrėkime atgal, ar buvo toks laikotarpis kada nors – nebuvo“, – antradienį Seime sakė S. Skvernelis.

Aš suprantu, kad kiekvieno iš jūsų paklausus, ar ugniagesys turėtų uždirbti 5000 eurų, tikriausiai sakytumėt, kad taip.

Ministro pirmininko teigimu, ugniagesius-gelbėtojus pasieks naujos darbo priemonės.

„Iš europinių lėšų yra už beveik 17 mln. eurų perkamos naujos autocisternos, kurios bus sukomplektuotos visomis individualios apsaugos priemonėmis. Dar Vyriausybė vakar papildomai pritarė 800 tūkst. eurų toms būtiniausioms individualios apsaugos priemonėms“, – tvirtino S. Skvernelis.

„Dar svarbu, kad vakar Vyriausybė pritarė 3 mln. papildomam finansavimui laisvų pareigybių komplektavimui. Ugniagesiai skundžiasi, kad negali sukomplektuoti pilnos komandos, tai 3 mln. eurų leistų kitais metais iš tų trūkstamų beveik 500 etatų 220 etatų sukomplektuoti“, – pridūrė premjeras.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) antradienį sukvietė šalies pareigūnus į protesto akciją Vilniuje, prie Seimo. Antradienį parlamentarai galutinai balsuos dėl kitų metų valstybės biudžeto projekto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algys

Algys portretas
Reikejo ne su deglais zaisti,o rimtai juos priremti-deganciom padangom!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių