Quantcast

Po pertvarkos ministerija turės dešimt pavaldžių įstaigų vietoj 17-os

Vyriausybė antradienį pritarė planams mažinti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldžių institucijų skaičių nuo 17 iki dešimties.

Ugdymo plėtotės centras, Švietimo aprūpinimo centras, Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras, Nacionalinis egzaminų centras, Švietimo informacinių technologijų centras ir Nacionalinė mokyklų vertinimo agentūra bus sujungtos į naują instituciją – Nacionalinę švietimo agentūrą.

„Tai esminis pokytis. Didžiausias dėmesys yra skiriamas bendrajam ugdymui. Reorganizuojamos šešios iš esmės su bendruoju ugdymu susijusios įstaigos“, – žurnalistams sakė švietimo ministras Algirdas Monkevičius.

Jis taip pat paskelbė apie planus Vilniaus miesto savivaldybei perduoti Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą, o Lietuvos mokslų akademijai – Mokslo ir enciklopedijų leidybos centrą.

Vyriausybės posėdyje nuspręsta prijungti Broniaus Oškinio vaikų aviacijos mokyklą prie Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro.

Be to, nuspręsta likviduoti viešąją įstaigą „Vaikų poilsis“, jos funkcijas perduodant tam pačiam Neformaliojo švietimo centrui. Minėtos dvi viešosios įstaigos yra įsteigtos Švietimo ministerijos.

Ministras teigė besitikintis, kad didžiąją dalį pertvarkos pavyks užbaigti per šiuos metus.

Jis taip pat pabrėžė, kad pareigų neteksiantiems pavaldžių įstaigų vadovams pagal įstatymus bus pasiūlytos pareigos, bet specialiai etatai jiems nebus kuriami.

„Bus konkursai, į kuriuos bus kviečiami žmonės dalyvauti“, – kalbėjo ministras ir patikino, jog atrankos vyks lygiomis sąlygomis.

A. Monkevičius yra sakęs, kad rengdamas pavaldžių įstaigų pertvarką atsižvelgė į audito, nustačiusio funkcijų dubliavimą ir neefektyviai naudotas lėšas, išvadas.

Ministerija taip pat planuoja centralizuoti švietimo sistemoje vykdomus viešuosius pirkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
O kazi nebuvo galima supaprastinti pavadinima ir tiesiog parasyti Visu ministeriju Ministerija?

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Mazdaug isivaizduok kilnoji hanteli ir tuo paciu metu skaitai Einsteino realityvumo teorija

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Bet ministerijos pavadinimas tai olimpinis. Galejote dar dadeti, Svietimo , mokslo , sporto, sveikatingumo ir meno ministerija
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių