Quantcast

A. Paleckis toliau skleidžia dezinformaciją: už izoliatoriuje duotą interviu – teisėsaugos dėmesys

  • Teksto dydis:

Generalinėje prokuratūroje išnagrinėjus Kauno tardymo izoliatoriuje bausmę atliekančio Algirdo Paleckio dezinformaciją skleidžiantį interviu, nuspręsta viešojo intereso gynimo netaikyti, tačiau į teismą dėl veiklos nutraukimo kreipėsi Lietuvos radijo ir televizijos komisija, pranešė Generalinė prokuratūra.

Jos teigimu, dėl kanale „YouTube“ paskelbto interviu viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras kreipėsi į Lietuvos  radijo ir televizijos komisiją, prašydamas atlikti tyrimą ir pateikti informaciją apie jo rezultatus.

Komisija informavo prokuratūrą nustačiusi, kad dalijimosi vaizdo medžiaga platformos „YouTube“ kanalas, kuris paskelbė už šnipinėjimą Rusijai nuteisto A. Paleckio pasisakymus, užsakomąsias audiovizualines žiniasklaidos paslaugas teikia neteisėtai, nepranešęs komisijai apie tokios veiklos pradžią.

Komisija pagal savo kompetenciją kreipėsi į teismą dėl tokios veiklos nutraukimo.

Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroro vertinimu, minėta komisija ėmėsi visų būtinų veiksmų tiek pažeidimui įvertinti, tiek jam pašalinti, todėl nutarė atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Dėl šio A. Paleckio interviu anksčiau į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Teisingumo ministerija.

Pagal Visuomenės informavimo įstatymo nuostatas, prokuroras turi teisę imtis priemonių siekiant įpareigoti kompetetingas institucijas tinkamai vykdyti neskelbtinos informacijos kontrolės funkciją ir taikyti šiame įstatyme nurodytas poveikio priemones.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė dar spalio mėnesį kreipėsi į Teisingumo ministeriją, siūlydama peržiūrėti įstatymus bei imtis priemonių, kad asmenys, atliekantys laisvės atėmimo bausmes, neturėtų galimybės tęsti ar vykdyti neteisėtas veiklas.

Anot prokuratūros, taip siekiama užtikrinti demokratinėje visuomenėje valstybės saugumo ir viešosios tvarkos interesus bei užkirsti kelią teisės pažeidimams ar nusikaltimams.

Generalinė prokuratūra atkreipia valstybės institucijų dėmesį, kad nustačius panašius atvejus Visuomenės informavimo įstatymas numato galimybę pačiai institucijai pagal kompetenciją kreiptis į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją su motyvuotu prašymu atlikti tyrimą, priimti sprendimą ir taikyti objektyviai būtinas poveikio priemones neskelbtinos informacijos paskelbimo ir (ar) skleidimo atveju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Terlionė su šituo išgama

Terlionė su šituo išgama portretas
tai kaip pasityčiojimas iš Lietuvos.Suknista liberalmarksistinė demokratija .

spaliukas

spaliukas portretas
kokia cia tvarka kalejime,kad isgamos Paleckio anukui ledzia juoktis is Lietuvos reikia ikisti zemyn galva i tualeta viskas baiksis

reaguoju tik į straipsnio pavadinimą

reaguoju   tik  į  straipsnio pavadinimą portretas
Kad kitaip manau, o ir užtikrintai, kad būtent broilerinė "žiniasklaida" 100 proc. skleidžia dezinformaciją. Taip vadinamo straipsnio net neskaičiau.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių