Quantcast

Po merginų kaltinimų kariuomenės majoras G. Ciunis atsisakė valstybės apdovanojimo

  • Teksto dydis:

Po trijų merginų mestų kaltinimų dėl netinkamo elgesio kariuomenės majoras Gintautas Ciunis pranešė atsisakantis pernai jam įteikto valstybės apdovanojimo.

Prezidentūros Komunikacijos skyrius penktadienį BNS patvirtino, kad gautas G. Ciunio prašymas išbraukti jį iš apdovanotųjų sąrašo.

Karininkas teigia, kad viešoje erdvėje jam mesti kaltinimai įgavo rezonansinį pobūdį, padaryta reputacinė žala. G. Ciunis tvirtino, kad jo kaip karininko garbės reikalas, jog jo padėtis nemestų net menkiausio šešėlio ant valstybės ir jo vardu teikiamų valstybinių apdovanojimų, todėl jis laikąs savo pareiga jo atsisakyti.

Pernai G. Ciuniui skirtas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis. Jis drauge su kitais kolegomis 2021 metų vasarą Talibanui perėmus Afganistano valdymą padėjo iš Kabulo į Lietuvą atskraidinti Lietuvos kariams anksčiau talkinusius vertėjus afganistaniečius su šeimomis.

Praėjusią savaitę tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas savo „Youtube“ kanale paskelbė trijų merginų liudijimus apie netinkamą karininko elgesį su jomis, kai šios buvo nepilnametės. Pasak merginų, tuomet jis buvo Lietuvos skautų sąjungos Vilniaus Pilies tunto vadovas, vyrui buvo 29 metai, o merginų amžius siekė apie 16 metų.

Merginos pasakojo, jog G. Ciunis joms, tuomet moksleivėms, rodė savo dėmesį – paveždavo į mokyklą, kviesdavo išgerti kavos, rengė savo namuose vakarėlius ir vaišino kokteiliais. Viena mergina teigė turėjusi lytinių santykių su skautų stovyklos vadovu.

G. Ciunis kaltinimų aiškiai nepaneigė, išgirdęs klausimus, tvirtino: „dabar turėčiau iškart atsargiai kalbėti“. Anot jo, „čia tiesa yra kažkur per vidurį“.

Vilniaus apygardos prokuratūra šią savaitę pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo privertimo lytiškai santykiauti nepilnametį asmenį.

Lietuvos kariuomenė inicijavo G. Ciunio tarnybinį patikrinimą, Lietuvos skautai paskelbė, kad tokie veiksmai nėra toleruojami bei laikinai sustabdė jo narystę organizacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
viskas brangsta, infliacija kila, va mergos su malinausku ir nutare padrylinti kariuomenes kisenes, kvepia putno zadanijem..........?

Anonimas

Anonimas portretas
aš jau senas bet kai pažiūri i jaunas tai kai kurios atrodo kaip karvės po 10 teliuku

Kokiu reikia būti asilu

Kokiu reikia būti asilu portretas
Kad tikėto Skirmanto Malinausko surežisuotais kliedesiais?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių