Quantcast

Po gaisro Alytuje ministrė padarė išvadas: reikia daugiau dėmesio civilinei saugai

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė žada, kad jos vadovaujama ministerija imsis lyderystės stiprinant civilinės ir priešgaisrinės saugos reikalavimus. Ministrė taip pat žada dėmesį įvadiniams mokymams, kuriuose turėtų dalyvauti ir vadovai.

„Vidaus reikalų ministerija (VRM), kaip atsakinga už civilinę saugą, priešgaisrinės saugos reikalavimų laikymąsi, imsis lyderystės pakeisti teisinį reguliavimą, papildant ar patikslinant įstatymus, kas, kada, kokiais būdais turi suveikti“, – antradienį žurnalistams po susitikimo su šalies prezidentu sakė R. Tamašunienė.

Tuo metu, įvadiniai mokymai, anot jos, turėtų vykti ir politiniu lygiu.

Didesnis dėmesys bus skirtas įvadiniams civilinės saugos ir priešgaisrinės saugos mokymams, ypač institucijų, savivaldybių vadovams.

„Didesnis dėmesys bus skirtas įvadiniams civilinės saugos ir priešgaisrinės saugos mokymams, ypač institucijų, savivaldybių vadovams. Tai turėtų apimti ir politinio lygmens vadovus, ne tik administracijos darbuotojus“, – tikino vidaus reikalų ministrė.

Anot jos, savivaldybių darbuotojams bus teikiama daugiau informacijos apie civilinę saugą.

„Bus teikiama daugiau metodinės medžiagos, kaip dirbti su savivaldybėse, regionuose esančiais specialistais, suburti kasmetiniams pratybų mokymų susirinkimams, kad kiekvienas iškilus ekstremaliai situacijai gebėtų veikti“, – sakė R. Tamašunienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
aš manau, kad kariuomenė turėtų nusipirkti moderniausią didelio gaisro gesinimo įrangą: malūnsparnius su vandens sėmimo iš vandens telkinių įranga, kad galėtų didelio masto gaisrus slopinti... nes dabar gaisrininkai gali gesinti gaisrą tik su automobilių cisterna, prijungta prie "šlangų", o kol sumontuoja savo siurblius ir nutiesia šlangas,- praeina daug laiko. per kurį gaisras įsiplieskia visu smarkumu ir tampa nevaldomas, kaip Alytuje... toks pirkinys tikrai nesulauktų piliečių pasipriešinimo ir būtų labai pagirtinas... be to, kariuomenėje turėtų būti atskiras gaisrų gesinimo dalinys, kurio tikrai prireiktų karinių konfliktų atveju...

o

o portretas
skvernas dar neatstatydino sios /specialystes/?... tai ivykus nelaimei nebus kam atsakyt nes ligoniai neigalus neatsako.......

>

> portretas
Burbulu,burbulu,ir dar kart burbulu,pustu lupu "specialistai"? P.S Bet mes lyg renkame,kad ,"tie"(isrinkti) mums dirbtu,vykdytu pazadus,uz darba mokame geras algas,duodame priedus,ataskaitu neprasome,kur koceliarinius priedus,tukstancius) padejo,kur dejo uz 300 000,Eur pirktus saldainius, ..., ... ,?Ir ka ? P.STevas(1as komentatorius) TEISUS,ko atejote,kur jusu sazine,kur padorumas? P.S O dar,"zuvi", kataliku zenkleli isisegusi,manau plagijuota,beliko "georgijaus" juosteliu,fasonui.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių