Quantcast

Plintant virusui nuo spalio ketinama nebeleisti rengti masinių renginių

Reaguojant į pastaruoju metu išaugusį koronaviruso protrūkį, nuo spalio ketinama nebeleisti rengti masinių renginių, tokių kaip miestų ar derliaus šventės, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

„Nuo spalio 1 dienos ketiname nebeleisti rengti tokių masinio susibūrimo renginių kaip miestų ar derliaus šventės, kur itin sunku užtikrinti ir kontroliuoti saugumo reikalavimų laikymąsi. Formaliai jų tarsi laikomasi, bet realiai – nė kiek“, – feisbuke pirmadienį pranešė Vyriausybės vadovas.

Jis šiandien galimas apsaugos priemones, padidėjus atvejų skaičiui, aptarė Vyriausybės COVID-19 komitete.

„Šiandien COVID-19 valdymo komiteto posėdyje iš medicinos profesorių darsyk išgirdome: svarbiausias ginklas prieš virusą yra mūsų pačių atsakingas elgesys. Todėl dar kartą prašau visų: atstumas, rankų higiena, veido apsaugos priemonės – ir teisingas jų dėvėjimas! Ir, žinoma, venkime nebūtinų kontaktų“, – rašė S. Skvernelis.

Jo teigimu, komitete taip pat nutarta stiprinti ligoninių apsaugą, testuoti medikus „tiek, kiek reikės“.

Tereikia labai nedaug: kažkas iškišo nosį per kaukę, kažkas nenusiplovė rankų – ir turime problemą.

„Užtikrinsime, kad visos ligoninės laikytųsi reikiamų taisyklių. Galime pasidžiaugti, jog šiai dienai rimtesnių ribojimų taikyti nebūtina: nors užsikrėtimų skaičius auga, hospitalizuotų žmonių turime nedaug. Tokiai pozicijai pritarė ir medikai“, – teigė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, koronaviruso židinys Radviliškyje yra pamokanti istorija, kad „viskas prasideda nuo neatsargaus elgesio“.

„Tereikia labai nedaug: kažkas iškišo nosį per kaukę, kažkas nenusiplovė rankų – ir turime problemą“, – teigė premjeras.

Jis primena, kad Sveikatos apsaugos ministerija yra išleidusi rekomendacijas daugeliui sektorių, todėl įstaigų ir įmonių vadovus ragina jas detaliai dar kartą perskaityti ir imti taikyti, ypač – dėl nuotolinio ir pamaininio darbo.

Šeštadienį Lietuvoje buvo pranešta apie rekordinį naujų koronaviruso atvejų per parą skaičių – 99. Daugiausiai naujų atvejų per parą iki šiol buvo fiksuota 90, epidemijos piko metu balandį. Iš viso per savaitgalį nustatyti nauji 179 koronaviruso atvejai.

Didžiausias COVID-19 židinys šiuo metu yra Radviliškio ligoninėje.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 3814 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 1511 asmenų, 2199 – pasveiko.

Nuo koronaviruso iš viso mirė 87 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 17 užsikrėtusiųjų.

A. Veryga: gali būti, kad spręs savivalda, o ne Vyriausybė

Gali būti, kad sprendimus dėl masinių renginių ribojimo priims ne Vyriausybė, o savivaldybės, kurioms bus pateiktos tokios rekomendacijos, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Nebūtinai tai bus valinis Vyriausybės sprendimas, gali būti, kad bus labai aiški rekomendacija savivaldybėms, nes būtent savivaldybės tokius renginius organizuoja ir išduoda jiems leidimus“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė ministras.

Apie visuotinį karantiną nekalbama, tam ir yra paruoštos priemonės pagal sektorius, ką reikėtų įgyvendinti ir ką savivaldybės, kuriose įvyksta protrūkiai, ir stengiasi padaryti.

Anot jo, toks ribojimas turėtų būti taikomas įvairioms miestų šventėms, mugėms.

„Pirmiausia kalbama apie tokius renginius, kur neįmanoma atlikti dalyvių registracijos, kur neįmanoma išlaikyti atstumų, užtikrinti apsaugos priemonių dėvėjimo. Tai yra įvairios miestų šventės, įvairūs renginiai, kurie savaitgaliais šurmuliavo ir sostinėje, ir kitose vietose. Tai įvairios mugės, kur pasižiūrėjus į fotografijas, panašu, kad yra toks vaizdas, kad nebūtų buvę jokios infekcijos, kad jos ir nėra, nes užsimiršimas – ypatingai aukšto lygio“, – aiškino A. Veryga.

Vis dėlto A. Veryga teigė nuomonės dėl visuotinio karantino nekeičiantis – artimiausiu metu jo skelbti neplanuojama.

„Apie visuotinį karantiną nekalbama, tam ir yra paruoštos priemonės pagal sektorius, ką reikėtų įgyvendinti ir ką savivaldybės, kuriose įvyksta protrūkiai, ir stengiasi padaryti – tiek stabdydamos renginius, tiek pasinaudodamos galimybę bent jau dalį ugdymo įstaigų pervesti į nuotolinį mokymą, bent jau kol židinys bus suvaldytas. Tos priemonės yra, jos žinomos, jas reikia naudoti“, – sakė jis.

Ministras taip pat teigė negalintis įvardinti kriterijaus, kuriuo vadovaujantis būtų vėl įvestas karantinas.

„Yra vertinamas visas kompleksas sąlygų. Net ir matant, kad situacija kažkurioje vienoje srityje pablogėjo, tai dar nėra pakankamas motyvas imtis visuotinio karantino. Atvejų skaičius nėra vienintelis kriterijus. (...) Tikrai tokio vieno skaičiaus, kurį jūs norėtumėte iš manęs išgirsti ir kurį galėtumėte stebėti – nėra“, – komentavo A. Veryga.

Visuotinis karantinas Lietuvoje buvo įvestas kovo 16 dieną ir tęsėsi iki birželio 16 dienos imtinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Vikos komentaras tikslus, taip pat atrodo jau ir Natalija, Mija manau derina savo pasirodymus, Zvonkaus žmona zino savo leikysenos ir buvimą scenoje, neina bet kur ir su bet kuo i scena.Reikia nepamirsti metai bega,kiek to botokso,plastinių operacijų bedarytumet figūra ,zmogaus kunas pasako apie metus.Ir nesutarus tai scenoje juokingai atrodo, atrodo kaip drambliai scenoje.

Vika

Vika portretas
Protingi i juos neima,renginiai buna ne kokybiški o kaimo berniukų ir mergaiciu strapaliojimai.Pripumpuotom lūpom,siknom ir silikoniniais papais,nera i ką žiūrėti o klausyti bebalsiu visai taip pat nebeįdomi. Lietuvoje sou kazkokie pajuokos objektai,Valinskas su Valinskiene kaip peraugę agurkai, scenoje netinka visai.Metai savo daro,prie jaunimo nesuderinami,laidas reikėtų vesti kitokias,nez juokingai abu atrodo.

Ja ja

Ja ja portretas
Biudžetai panauduoti galima ir drausti:)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių