Quantcast

Planuojama sujungti Regionų ir Vilniaus apygardos administracinius teismus

  • Teksto dydis:

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras siūlo tęsti apygardos administracinių teismų reformą ir sujungti Regionų apygardos administracinį bei Vilniaus apygardos administracinį teismus.

Atitinkamas Seimo nutarimo projektas registruotas teisės aktų bazėje.

Kadangi teismai yra įsteigti įstatymu, reikia Seimo, kaip steigėjo, sutikimo pradėti apygardos administracinių teismų reformą.

„Nutarimo projektu siekiama tęsti 2018 metais pradėtą administracinių teismų reformą sprendžiant teisėjų ir teismų darbuotojų darbo krūvio bei sąlygų suvienodinimo klausimus, sudaryti prielaidas didinti bylų nagrinėjimo operatyvumą, nustatyti asmenims palankesnes teismingumo taisykles“, – teigiama projekto aiškinamajame rašte.

Seimas po pateikimo jau yra pritaręs prezidento Gitano Nausėdos pasiūlytai apygardos administracinių teismų reformai. Pagal Teismų įstatymo pataisas, numatyta, kad Lietuvoje būtų du administraciniai teismai – Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) ir Lietuvos apygardos administracinis teismas.

Šiuo metu šalyje veikia trys administraciniai teismai – LVAT, Vilniaus apygardos administracinis teismas ir Regionų apygardos administracinis teismas su Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio rūmais.

Teismų reforma, dalį jų sujungiant, vyksta nuo 2018 metų. Daugiausia sujungta apylinkių teismų, tačiau jų rūmų liko tiek pat, kiek buvo, tik jie administruojami iš keliolikos pagrindinių centrų.

Reformos tikslas – optimizuoti teismų darbą, suvienodinti darbo krūvius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių