Quantcast

Pirmos Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados pratybos – vasarį

  • Teksto dydis:

Pernai įsteigtos bendros Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados štabo pratybos įvyks kitų metų vasarį.

Dėl to sutarta brigadą sudarančių batalionų vadų ir štabo susitikime Liubline, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pirmosiose junginio pratybose „Triple Brave“ treniruosis brigadai priskirtų nacionalinių vienetų štabai, tobulindami operacijų planavimą ir sprendimų priėmimą. Pratybose Lietuvai atstovaus brigadai priskirto Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono štabas.

Be to, lapkritį Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos kariai iš brigadai priskirtų vienetų dalyvaus kanadiečių organizuojamose pratybose „Maple Arch“, tačiau pati brigada kaip vienetas jose nesitreniruos.

Ulonų bataliono 3-ios kuopos vadas kapitonas Gytis Metlovas sakė, kad abejose pratybose bus simuliuojamos taikos palaikymo operacijos.

Jo teigimu, 2016 metais junginio pratybose bus rengiamas brigados štabas, o nuo 2017 metų turėtų vykti tiek štabo, tiek lauko taktinės pratybos.

Šiuo metu brigados štabas yra formuojamas, Lietuvos kariai jau yra priskirti ir dirba brigados štabe Liubline.

Brigadai vadovauja Lenkijos karininkas, jo pavaduotoju dirba lietuvis. Brigados štabui vadovauja ukrainietis. Pagal rotacijos principą jie šias pareigas užims trejus metus.

Lietuva, Lenkija ir Ukraina brigadai skiria po pėstininkų batalioną.

Brigadai priskirti kariai dalyvaus bendrose pratybose ir mokymuose. Prireikus, brigada ar atskiri jos elementai galės būti siunčiami į tarptautines operacijas, kurioms suteiktas Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos mandatas. Sprendimą dėl brigados panaudojimo tarptautinėse operacijose turėtų priimti brigadoje dalyvaujančios šalys bendru sutarimu.


Šiame straipsnyje: brigadakariaipratybosLietuvaLenkijaUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių