Quantcast

Pirmi Europos Sąjungoje: Lietuvoje – daugiausia išsilavinusių gyventojų

  • Teksto dydis:

Lietuva Europos Sąjungoje pirmauja pagal trisdešimtmečių, turinčių aukštąjį ar profesinį išsilavinimą, skaičių, rodo šią savaitę paskelbti Eurostato duomenys.

Lietuvoje aukštąjį ar aukštesnįjį išsilavinimą pernai buvo įgiję 57,6 proc. 30–34 metų amžiaus žmonių. Lietuva pagal šį procentą yra pirma ES, antrojoje vietoje – Kirpas (57,1 proc.), trečiojoje – Airija (56,3 proc.). ES vidurkis – 40 proc.

Aukštąjį ar aukštesnįjį išsilavinimą šalyje turi 68,2 proc. moterų ir 47,5 proc. vyrų.

Lietuva taip pat patenka į trejetuką valstybių, kuriose mažiausias mokyklos nebaigusių jaunuolių procentas: jų šalyje pernai buvo 4,6 proc. Šis rodiklis mažiausias Kroatijoje – 3,3 proc., antrojoje vietoje esančioje Slovėnijoje – 4,2 proc. ES vidurkis – 10,6 proc.

Pagrindinio išsilavinimo pernai neturėjo ir nesimokė 6,1 proc. 18-24 metų vaikinų ir apie 3 proc. merginų Lietuvoje.

Europos Sąjunga buvo užsibrėžusi, kad iki 2020 metų bent 40 proc. šalies gyventojų turėtų aukštąjį ar aukštesnįjį išsilavinimą, o anksčiau mokyklas palikusiųjų procentas neviršytų 10 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Pirmauja ta lietuva su isilavinusiais bedarbiais arba geriausiu atveju su minimuma uzdirbusius. -durniu ieskotojai vienu zodziu

Kęstas

Kęstas portretas
Mūsų ekonomikos traukinys buksuoja. Prisijungdami prie Europos Sąjungos ir entuziastingai inicijuodami vieną po kito Maidanus Ukrainoje mes, lietuviai, atsiplėšėme ekonomikoje nuo Rusijos traukinio ir prisikabinome prie Vokietijos traukinio, nuo kurio Jungtinės Karalystės gyventojai dabar bando atsiplėšti. Kodėl jie tai bando? Lietuvoje apie tai nekalbame, bet Vokietijos ekonomikos traukinys pradeda buksuoti: "Daugelyje sektorių, kuriuose labai ryškiai pasireiškia Vokietijos įmonės, vyksta dideli pokyčiai: elektrifikavimas automobilių pramonėje, mechanikos inžinerijos skaitmeninimas, internetinės technologijos diegiamos bankuose ir draudikuose. Atsiranda nauji, agresyvūs konkurentai. Vienas iš šių faktorių yra lemiamas dalykas, - sako audito įmonės „EY“ generalinis direktorius Mathieu Meyer:

Kęstas

Kęstas portretas
„Kyla klausimas: ar Vokietijos pramonė gali sėkmingai skaitmeninti savo produktus?“. Yra abejonių dėl to, ypač mechanikos inžinieriams ir daugeliui automobilių tiekėjų sunku greitai ir iš esmės persiorientuoti. Be to, Vokietijos padėtis pasaulio ekonomikoje pastebimai blogėja. Taip yra dėl prekybos ginčų, naujų tarifų, „Brexit“, problemų Kinijoje. „Mes turėjome ilgą stipraus augimo laikotarpį, kuris dabar virsta konsolidavimu“, - sakė Meyer." Ką darysim, ponai ir ponios? D. Grybauskaitė važinėjo į Kiniją su lietuviškais sūreliais. Kaip dalyvavęs kinų kasdieniniame gyvenime ir net tradicinėse kinų vestuvėse ir valgęs kinišką jūros agurką, galiu tvirtai pasakyti: neskanūs kinams lietuviški sūreliai. Kas turi daugiau idėjų?Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių