Quantcast

Pirmas abiturientų egzaminas – su kriminalo šleifu: rengėjai kreipėsi į policiją

Informacija, jog savaitgalį socialiniuose tinkluose pasirodė pirmadienį abiturientų laikomo lietuvių kalbos ir literatūros egzamino temos, buvo melaginga, sako Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorė Rūta Krasauskienė.

„Taip, tokią informaciją gavome, ji buvo labai operatyviai patikrinta ir įsitikinus, kad informacija yra melaginga buvo pranešta policijai, kuri ėmėsi veiksmų“, – žurnalistams kalbėjo ji.

LRT portalas pirmadienį pranešė, kad socialiniuose tinkluose išplito tariamos egzamino temos, kuriose nurodyta, jog žinių patikrinime reikės rašyti apie aukojimąsi, žmogaus tobulėjimą, susivienijimą literatūroje bei augalų motyvus.

NŠA duomenimis, šiemet laikyti valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą rinkosi 17,3 tūkst., mokyklinį – beveik 8,8 tūkst. jaunuolių.

Per šį egzaminą kandidatai galės naudotis suskaitmenintais privalomų programos autorių kūriniais kompiuteryje, atjungtame nuo interneto tinklo. Iš viso per egzaminą kompiuteriu bus galima naudotis 20 minučių, o iki jo pabaigos likus pusantros valandos, kompiuteriu bus leidžiama naudotis tik 10 minučių, jei lauks kiti mokiniai.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas prasidėjo pirmadienį, 9 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kukas

Kukas portretas
Cia matyt barosevicius dalinosi egzamino temomis uz nuciulpima?

Aha

Aha portretas
Na augalų motyvai, tai tas pats kas žemės ūkis. O kita tema iš tikro irgi panaši. Reiškia apytikriai ir buvo nurodytos temos. Tada išeina, kad iš dalies temos ir buvo nutekintos. Tik ne visi suprato apie ką kalbama.

Ha

Ha portretas
Tai lrt jau is anksto zino kas bus per egzaminus? O policija matytsuskubo egzaminu atsakimus is lrt pirkti savo vaikams?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių