Quantcast

Pirkėjas šokiruotas: vietoj riešutų – kirmėlės

Graikinių riešutų prekybos centre nusipirkęs klaipėdietis nė neįtarė, kokių dar "skanėstų" įsigijo kartu su šiuo baltymų šaltiniu. Namuose praplėšus pakuotę paaiškėjo, kad ji pilna ne tik riešutų, bet ir baltų, judančių kirmėlaičių. Versijų, kaip šios "gyventojos" atsirado pakuotėje, apstu, tačiau kuri tikra, pečiais šiandien gūžčioja ir pardavėjai, ir tiekėjai.

Graikinių riešutų prekybos centre nusipirkęs klaipėdietis nė neįtarė, kokių dar "skanėstų" įsigijo kartu su šiuo baltymų šaltiniu. Namuose praplėšus pakuotę paaiškėjo, kad ji pilna ne tik riešutų, bet ir baltų, judančių kirmėlaičių. Versijų, kaip šios "gyventojos" atsirado pakuotėje, apstu, tačiau kuri tikra, pečiais šiandien gūžčioja ir pardavėjai, ir tiekėjai.

Pirko sportuojančiam sūnui

Klaipėdietis Mindaugas (pavardė redakcijai žinoma) į viename didžiųjų uostamiesčio prekybos ir pramogų centrų esančią parduotuvę "Maxima" nukulniavo lapkričio 13-osios vidurdienį.

Tądien jis pirko įprastas, kasdien naudojamas prekes, maisto produktų. Apie tai liudija ir klaipėdiečio turimas kasos čekis.

Apžiūrinėdamas prekes bei vis pildydamas jomis pirkinių krepšį uostamiesčio gyventojas stabtelėjo ir prie lentynų, kur išrikiuoti įvairiausių rūšių riešutai bei džiovinti vaisiai pakuotėse.

Įvertinęs asortimentą Mindaugas išsirinko 100 gramų gliaudytų graikinių riešutų pakuotę. Ant jos nurodyta, kad riešutai geriausi iki kitų metų rugpjūčio 30 dienos.

Šis skanėstas turėjo būti skirtas sportuojančiam klaipėdiečio sūnui.

"Buvau skaitęs, kad graikiniuose riešutuose yra daug baltymų. Pamaniau, jog sportuojančiam sūnui būtų naudinga, jam ir pirkau", – dėstė pašnekovas.

Vis dėlto klaipėdiečio sūnui šiais riešutais taip ir neteko pasimėgauti. Vos tik pirkinius parsivežęs namo ir ištraukęs juos iš krepšio, Mindaugas apstulbo pamatęs, kad sūnui skirtoje pakuotėje – ne vien riešutai.

Akyliau į riešutus joje įsižiūrėjęs gyventojas išvydo, kad ten knibždėta knibžda kirmėlių. Pakuotėje jau šliaužiojo keliolika baltų kirmėlaičių, o patys riešutai buvo tarsi įsukti į voratinklį.

Pašnekovas pripažino nesikreipęs nei į prekybos centro atstovus, nei į riešutų tiekėjus.

Dėl incidento apgailestauja

Kaip kirmėlės galėjo atsirasti riešutų pakuotėje ir kodėl apie tai nieko nežinojo pardavėjai – klausimas, į kurį atsakymas glūdi kažkur "anapus".

Prekybos centras ir riešutų pakuotojai negalėjo tiksliai pasakyti nei kada riešutuose atsirado minėtų "gyventojų" kolonija, nei kaip tokia prekė galėjo atsirasti prekybos centro lentynoje.

Neaišku ir tai, kiek pirkėjų galėjo įsigyti tokių pakuočių.

Bendrovės "Maxima LT" Komunikacijos skyriaus vadovės Renatos Saulytės teigimu, sunku įvardyti ir tai, kuriame riešutų kelio etape buvo užkrėstos šios prekės.

Kenkėjai graikiniuose riešutuose, anot jos, galėjo atsirasti prekei patekus į kenkėjams daugintis palankias sąlygas, kai vyrauja teigiama temperatūra ar yra daugiau drėgmės. Taigi, nepageidaujami gyviai įsiveisti galėjo bet kuriame prekės gaminimo, laikymo ar transportavimo etape.

"Apgailestaujame dėl šios nemalonios situacijos. Stengiamės užtikrinti, kad "Maxima" parduotuvėje būtų parduodamos tik kokybiškos prekės", – pažadėjo R.Saulytė.

Tikrino visas parduotuves

Pašnekovės teigimu, apie šį nemalonų incidentą "Maxima" sužinojo tik iš dienraščio.

Prekybos centro informacinėje linijoje nebūta nė vieno pranešimo apie kirmėles riešutuose.

Skundų nesulaukė ir Taikos pr. esančiame prekybos ir pramogų centre "Akropolis" įsikūrusios parduotuvės atstovai.

Vos tik gavus šią žinią, imtasi prevencinių patikros veiksmų ne tik toje parduotuvėje, kurioje Mindaugas įsigijo riešutų su kenkėjais, bet ir kitose to paties tinklo parduotuvėse.

"Patikrinome visą partiją tiek toje parduotuvėje, tiek ir perspėjome kitas parduotuves, kad šie riešutai būtų patikrinti kitur. Nieko panašaus neradome, taip pat daugiau jokių skundų dėl šios rūšies galbūt nekokybiškų riešutų nesame gavę", – po atliktų tikrinimų teigė R.Saulytė.

Pašnekovė priminė, kad įsigijęs nekokybišką prekę klientas ją visada gali grąžinti ir jam bus sugrąžinti sumokėti pinigai. Svarbu tik turėti pirkimo kvitą.

Visko pasitaiko

Prekybos tinklo atstovė patikino, kad tokie atvejai nėra dažni, tačiau pavienių vis dėlto pasitaiko.

"Dirbame laikydamiesi visų higienos normų ir taisyklių", – teigė R.Saulytė.

Gyviai į maisto produktus, anot pašnekovės, gali patekti laikant produktus netinkamai arba neužkrėstus produktus laikant greta produktų, kurie jau turi užkratą. Vyraujant palankioms sąlygoms, šie gyviai dauginasi ir užkrečia kitus maisto produktus.

"Mes savo ruožtu nuolatos valome ir dezinfekuojame patalpas, o pasitaikius panašiems atvejams informuojame visas savo parduotuves bei tiekėjus, kad ši problema kaip įmanoma greičiau būtų išspręsta", – dėstė "Maximos" atstovė.

Prekė iki atsiduria ant pirkėjo stalo patenka ne į vienas rankas. Anot R.Saulytės, jų patikra vykdoma periodiškai "Maxima" sandėliuose ir parduotuvių lentynose.

Patikros esą vykdomos ir kraunant, papildant prekes, valant lentynas bei vykdant kitus prevencinius veiksmus.

"Mūsų įmonėje sudaryta kenkėjų priežiūros programa, pagal kurią nuolatos atliekama patikra, o kontrolę ir naikinimą padeda vykdyti įmonė, su kuria esame sudarę sutartį", – apie kovą su šliaužiojančiais gyviais pasakojo pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Man taip pat nutiko. Pastebėjau užpylus vandeniu, kad plaukioja balta kirmelaitė. Tuos riešutus pirkau IKI ar Halės turguje dabar jau neprisimenu, nes aš juos beveik pastoviai , ne tik graikinius, bet ir kitus, valgau.

KLB

KLB portretas
Tai maistiniu kandziu lervos.Maistines kandys dabar labai paplite.Joms ilysti i bet koki maiseli nesudaro jokio sunkumo.

danute

danute portretas
gal kam sekasi , as tai daznai nusiperku su kirmelaitem. dabar netgi semenis po 2 dienu aplipo kirminu lervutemis, o siaip tai didzioji dalis kruopu , dribsniu, bet pati kalta reikia atidziau ziureti , nusinesti geresnius akinius. Mano manymu sukelia kainas(riesutam) neisperka ir juose isiveisia visokiausiu gyviu.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

  • Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasikeitė neatpažįstamai
    Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasikeitė neatpažįstamai

    Šiandien išaušo klaipėdiečių ilgai laukta diena – duris lankytojams po rekonstrukcijos atvers Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Penkerius metus be savo namų dirbę teatralai kvies ne tik mėgautis pastatymais, bet ir įve...

    24
  • Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos darbai
    Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos darbai

    Klaipėdoje pabaigti Baltijos prospekto, Šilutės plento ir Vilniaus plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai, pranešė miesto savivaldybė. ...

    4
  • Žada vėjus ir darganą
    Žada vėjus ir darganą

    Sinoptikai nieko gero artimiausioms dienoms nežada – bus šalta, vėjuota, o kai kuriomis dienomis galime sulaukti ir šlapdribos. Malonesnių orų galima tikėtis tik ateinančios savaitės pabaigoje. ...

    3
  • „Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą
    „Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą

    Naftos importo ir perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ teigia atlyginusi aplinkosaugininkų nustatytą 146,4 tūkst. eurų žalą, kai vasario pradžioje Baltijos jūroje ties Būtingės naftos terminalu išsiliejo beveik 2 tonų naftos. ...

    7
  • Dėl asfalto sodų bendrijoje – intrigos
    Dėl asfalto sodų bendrijoje – intrigos

    Už kelių kilometrų nuo uostamiesčio esanti sodų bendrija „Tolupis“ turėjo įveikti sudėtingą iššūkį dėl asfalto tiesimo. Sodininkus ne tik teko įkalbinėti prisidėti prie projekto. Atsirado ir sunkiai suvokiamų reakcij...

    6
  • Dėl Vingio perėjos – diskusijos
    Dėl Vingio perėjos – diskusijos

    Dėl Vingio pasažo požeminės perėjos vis dar nepriimti sprendimai. Tokią padėtį veikiausiai lėmė darbų atlikimo kaina, kuri gerokai didesnė, nei tikėtasi. Tad klausimą, palikti požeminę perėją ar įrengti antžeminę, ketinama pakartotinai kel...

    9
  • Lietuvos jūrų muziejaus turo Aukštaitijoje startas – Utena
    Lietuvos jūrų muziejaus turo Aukštaitijoje startas – Utena

    Lietuvos jūrų muziejus 45-ąjį sezoną pradeda įspūdingu projektu „Su jūra mes didesni“, kuris iki rudens jūrinės Lietuvos idėjas skleis labiausiai nuo Baltijos nutolusiame regione – Aukštaitijoje. ...

  • Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų – aktualios?
    Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų – aktualios?

    Lauko džiovyklos prie daugiabučių namų uostamiesčio gyventojams – vis dar aktualios. Tačiau daugelyje kiemų jos pamažu naikinamos, kadangi prioritetas teikiamas mašinų vietų, vaikų žaidimų aikštelių, suoliukų, žaliųjų plot...

    24
  • Klaipėdiečius siutina kriokiantys automobiliai
    Klaipėdiečius siutina kriokiantys automobiliai

    Uostamiesčio gyventojams įgriso naktimis triukšmingais automobiliais važinėjantys ir ramybės neduodantys jaunuoliai. Pareigūnai tikina, kad triukšmą keliančios modifikuotos automobilių išmetimo sistemos ne visais atvejais neatitin...

    26
  • Klaipėdos kapinėse įjungtas vandens tiekimas
    Klaipėdos kapinėse įjungtas vandens tiekimas

    Artimųjų amžinojo poilsio vietas lankantys klaipėdiečiai jau gali naudotis vandens čiaupais. Prižiūrėtojai įjungė vandens tiekimą Lėbartų ir Joniškės kapinėse. ...

    5
Daugiau straipsnių