Quantcast

Pertvarkant VSD darbą paliko keliasdešimt pareigūnų, tarp jų – pranešėjas

  • Teksto dydis:

Vykstant pertvarkai Valstybės saugumo departamente (VSD), darbą šiemet paliko kelios dešimtys žvalgybos pareigūnų, įskaitant darbuotoją, 2019 metais institucijoms pranešusį apie galimai neteisėtus veiksmus tikrinant prezidento Gitano Nausėdos aplinką, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Darbo netekę VSD pareigūnai portalui teigė, kad reorganizaciją nutarta padaryti netrukus po to, kai pranešėjas suteikė informaciją tuometiniam Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkui, o taip siekta atsikratyti žvalgybos institucijos vadovams nelojaliais asmenimis.

Anot portalo, dalis darbuotojų įgyvendinus reformą buvo atleisti, o dalis išėjo dar iki pertvarkos pabaigos. Tarp VSD palikusių darbuotojų buvo ir vadovaujančias pareigas užimančių asmenų.

Taip pat pareigas paliko pranešėjo statusą gavęs aukšto ranko pareigūnas, 2019 metais kreipęsis į NSGK pirmininką Vytautą Baką dėl galimai neteisėtų VSD veiksmų. Delfi.lt nurodo, kad jis iš pareigų pasitraukė pats dar iki reformos pabaigos.

BNS primena, kad VSD direktorius Darius Jauniškis pernai liepos 1 dieną viešai pranešė inicijuojantis žvalgybos tarnybos struktūros pertvarką.

Pernai kovą BNS paviešino pranešėjo statusą gavusio pareigūno NSGK vadovui ir kitoms institucijoms pateiktus duomenis, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus G. Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.

VSD šiuos įtarimus neigė ir aiškino, jog veikė įstatymų nustatyta tvarka.

Atlikęs tyrimą dėl šio pranešimo, Seimo NSGK konstatavo, kad VSD veikė teisėtai tikrindamas kandidatų į prezidentus aplinką, tačiau pasiūlė keisti darbo tvarką ir atsisakyti žodinių pavedimų tikrinti asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho ho ho Oho ho ho :))))

Oho ho ho Oho ho ho :))))  portretas
konservatorius Pavilionis siautėjo ! O konservatoriai + liberaliai laisvi NEDALYVAVO jo nušalinime iš pareigų ! Ką Lietuvai išsaugojo ? ____Teismai pripažino, kad taip kalbėdamas Ž. Pavilionis „tyčia apšmeižė“ minėtą religinę bendriją. EŽTT savo sprendime pasisakė ir apie Ž. Pavilionio šmeižtą dėl „Romuvos“ sąsajų su KGB.

VSD reikėjo paremti Pavilionį ? Jooo...

VSD reikėjo paremti Pavilionį ? Jooo... portretas
2018-09-25 ryte VSD direktoriaus pavaduotojas R.Bridikis savo tarnybiniame kabinete man pasakė, kad kandidatai į LR prezidentus nuo TS-LKD partijos Ž.Pavilionis su V.Ušacku tarpusavyje kariauja. Ir mums reikia paremti Ž.Pavilionį informacija, kuri įrodytų, kad V.Ušackas yra prorusiškas. ______P.S. o dabar valdant liberkonservatoriams VSD palieka pareigūnai ir pranešėjas ? ! VSD POLITIZUOTA ! Negali būti :)))

*****

***** portretas
Pats Ž.Pavilionis prisipažino, kad turėjo kontaktų su saugumo departamento vadovu Dariumi Jauniškiu dėl Vygaudo Ušacko – siuntė jam savo surinktą informaciją, taip pat dalinosi pastebėjimais apie viešojoje erdvėje buvusias naujienas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių