Quantcast

Perpardavinėjantiems elektronines cigaretes siūlomos didesnės baudos: dabar – juokinga atsakomybė

Siekiant pažaboti elektroninių cigarečių bei jų pildyklių nelegalią prekybą tarp gyventojų, o ypač nepilnamečių, siūloma už šių rūkalų perpardavinėjimą skirti 140-500 eurų baudas.

Tokį siūlymą šią savaitę Seime įregistravo Priklausomybių prevencijos komisija, kurios inicijuojamos Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pataisos numato, kad už neteisėtą elektroninių cigarečių ar bet kurios jų dalies, o taip pat pildyklių realizavimą baudos sieks nuo 140 iki 400 eurų, o už  pakartotinį pažeidimą – 400-500 eurų.

Tokios baudos būtų taikomos ir suaugusiesiems, ir nepilnamečiams.

Komisijos pirmininkė „laisvietė“ Morgana Danielė BNS teigė, kad dabar dažniausiai tokia nelegali prekyba vyksta pačiais įrenginiais.

„Jeigu fizinis asmuo nusiperka ir perparduota – tokiu būdu vysto prekybą, tai nėra legali, teisėta veikla, nes jis neturi išsiėmęs kažkokio leidimo, tarkime, verslo liudijimo, prekiauti kaip fizinis asmuo negali“, – sakė komisijos vadovė.  

Parlamentarės teigimu, didesnių baudų už elektroninių cigarečių įrenginių perpardavimą prašo policijos pareigūnai. 

Pinigų kaip ir užsidirbama iš perpardavimo pačių prekių, nes jos nėra tokios labai pigios, o bauda labai maža, ypač jeigu pirmą kartą nusižengimas.

„Jiems labai sunku suvaldyti elektroninių cigarečių realizavimą, kai jas parduoda ne juridinis asmuo, o fizinis asmuo pardavinėja kitiems žmonėms, dažniausiai tai yra nepilnamečiai“, – aiškino parlamentarė. 

Pasak jos, dabar už perpardavimą taikomos minimalios baudos. 

„Pinigų kaip ir užsidirbama iš perpardavimo pačių prekių, nes jos nėra tokios labai pigios, o bauda labai maža, ypač jeigu pirmą kartą nusižengimas. (...) Žmogui ekonomiškai labai naudinga perpardavinėti ir sumokėti simbolinę baudą, jeigu pagaunamas“, – tvirtino M. Danielė.

Policijos departamento Viešosios tvarkos biurui laikinai vadovaujantis Mindaugas Akelaitis teigė, kad iki šiol už elektroninių cigarečių įrenginių prekybą gyventojų atsakomybės nėra. Ji atsiranda, kai prekiaujama skysčiais – akcizais apmokestinamomis prekėmis – tada minimali bauda siekia 20 eurų.

„Tai labai juokinga atsakomybė“, – BNS teigė policijos atstovas.

M. Akelaičio teigimu, policijos virtualus patrulis fiksuoja nemažai elektroninių cigarečių perpardavinėtojų ir jų ieškančių žmonių: „Užfiksuotus sandorius atidavėme tirti, bet susidurta su negalėjimu nubausti – nėra už ką, nebent perpardavėjamas skystis“.

Už akcizais apmokestinamų prekių (tarp jų – ir elektroninių cigarečių skysčių) realizavimą, kai neteisėtai parduotų prekių vertė neviršija 50 eurų, baudžiama nuo 40 iki 200 eurų, o už pirmą pažeidimą – iki 20 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>>persitvarkeme....

>>>>persitvarkeme.... portretas
Galima diskutuoti del smetonines Lietuvos,kurioje gerai gyveno tik karininkai ir kunigai.Dauguma zmoniu vargo ir buvo isnaudojami.

Persitvarkėme kaip norėjo okupantai

Persitvarkėme kaip norėjo okupantai portretas
33-čiuose neokomunistinės Lietuvos metuose į "paviršių iškyla" išugdyti žmonės, politikai, partijos ir kitos morganos... O ką jūs manote kad galėjo būti kitaip, jei valstybės priešai užsklaptinti 75 metams gyvena pilnavertišką gyvenimą ir neabejotinai daro įtaką leftizmo suvėšėjimui, net valstybės vadovas atsiranda, de fakto nei rinktas valstybės piliečių, nei jų atsiklausus klastojama, vagiama prieš išnykdama tauta dar turi "praryti" LGBT politikos surogatą, kuris grūdamas, kišamas per visus galus. Ir viso to nebūtų jei 1990 metais būtume atkūrę Smetononę Lietuva su visomis iš to išplaukiančiomis teisinėmis ir konstitucinėmis teisėmis, bet ne sukūrėme čia ir dabar per vieną diena pasikeitusių LTSR uolių tarnautojų konstitucija.

tai padlai kulikauskaitei

tai padlai kulikauskaitei portretas
reikia skirti heroino kizmą, triskart per dieną.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių