Quantcast

Penktadalis gyventojų jaučiasi gerai informuoti apie karantino režimą

  • Teksto dydis:

Penktadalis (19 proc.) suaugusių Lietuvos gyventojų mano esantys labai gerai informuoti apie karantino taisyklių pasikeitimus, o 63 proc. – pakankamai gerai informuoti apie tai, kaip ir kada Lietuvoje švelninami apribojimai, įvesti dėl koronaviruso pandemijos.


Tai rodo naujausia balandžio 28–30 dienomis atlikta „Baltijos tyrimų“ gyventojų apklausa.

Tuo metu 14 proc. respondentų sako esą šiek tiek informuoti, o 4 proc. – mažai informuoti apie šią situaciją. Kaip pažymi apklausą atlikę „Baltijos tyrimai“, skirtingų socialinių grupių atstovų atsakymai beveik nesiskiria.

 
Trūksta informacijos apie valstybės paramą, galimybes išvykti į užsienį ir vaikų darželius
Didžiausia dalis apklausoje dalyvavusių piliečių teigia pasigendantys informacijos apie paramos priemones nuo karantino nukentėjusiems gyventojams – tai nurodė 31 proc. apklaustųjų.

29 proc. respondentų teigė pasigendantys informacijos apie galimybes išvykti iš Lietuvos. 27 proc. teigė neturintys pakankamai informacijos apie darželių ir mokyklų veiklą, o 25 proc. respondentų nurodė, kad pasigenda informacijos apie kitus karantino etapus. Respondentai taip pat teigė maną, kad trūksta informacijos dėl darbą atnaujinančių įstaigų (24 proc.), esamus pokyčius pensijų ir išmokų tvarkoje (20 proc.). 17 proc. teigė, kad trūksta informacijos verslui, siekiančiam atkurti veiklą švelninamo karantino metu.
 
Sprendimui pratęsti karantiną iki gegužės 11 dienos pritarė 89 proc. apklaustų šalies gyventojų. Vyrų ir moterų, skirtingo amžiaus, miesto ir kaimo gyventojų nuomonės šiuo klausimu neišsiskyrė. 
 
Reprezentatyvią gyventojų apklausą „Covid-19 Ekspresas III“ bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ atliko 2020 m. balandžio 28–30 dienomis. Iš viso apklausti 536 pilnamečiai gyventojai (CAWI metodu). Rezultatų paklaida neviršija 4,4 procentinių punktų.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Leva kazkokia pasirase zurnaliuga ir jau straipsnis , o istikrozmonems jau uzkniso ta afera is valdzios ir panasiu padugniu , visi tik ziuri ir skaitos naujienas tikedamasi pamatyt kad atsaukiamas tas karantinas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių