Quantcast

Peikė ministrą ir gyrė premjerą

Šeštadienį prie Seimo vykusiame mitinge buvo reikalaujama grąžinti nušalintus FNTT vadovus, žeriama kritika vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui ir palaikoma premjero komanda.

Nepaisę savivaldybės leidimo mitingą organizuoti 15 val. automobilių stovėjimo aikštelėje netoli Seimo, mitingo organizatoriai savo pasirodymą pradėjo kaip ir buvo planavę – 14 val. Nepriklausomybės aikštėje.

Mitingas, kuriuo reikalaujama į pareigas grąžinti atleistus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus – direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą, prasidėjo Lietuvos himnu. Scenoje prie Seimo buvo matyti didžiulis plakatas, skelbiantis: "Metas apsivalyti. Neleiskime Lietuvos valstybės paversti plėšikų gauja."

Minioje plevėsavo trispalvės, istorinės Lietuvos vėliavos, kilo plakatai už teisingą Lietuvą, teisingumą. Skambėjo kaltinimai vidaus reikalų ministrui R.Palaičiui ir palaikymo žodžiai premjero Andriaus Kubiliaus Vyriausybei. O oratorių kalbos minios buvo palydimos audringais šūksniais.

Scenoje stoviniavo mitingo organizatoriai: visuomenininkas Darius Kuolys, Nepriklausomybės Akto signatarai Bronislovas Genzelis, Romualdas Ozolas, buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius. Mitingo kalbas muzikiniais intarpais paįvairino aktorius Gediminas Storpirštis.

Mitingo scenoje visuomenininkas D.Kuolys sakė, jog piliečiai turi vienytis kaip prieš dvidešimt metų – kai gulė po tankais. Vėliau jis perskaitė viešą pareiškimą, skirtą Prezidentei, Seimui ir Vyriausybei.

Juo reikalavo paviešinti valstybės tarnautojų ryšius su šešėliniu verslu, nedelsiant sugrąžinti neteisėtai nušalintus FNTT vadovus, atleisti iš pareigų maištą keliantį R.Palaitį ir prokurorus Darių Valį ir Darių Raulušaitį, paskirti sąžiningus pareigūnus, sutraukyti Lietuvos ryšius su Rusijos federalinio saugumo tarnyba ir Baltarusijos valstybės saugumo komitetu.

Pareiškime taip pat buvo reikalaujama iš pareigų atleisti Seimo narius Algį Čapliką, Stasį Šedbarą, Arminą Lydeką, Algimantą Salamakiną, "kuris, būdamas Etikos komisijos pirmininku, tiesos siekiančius žmones išvadino cirkininkais".

"Turi būti įsteigta ypatingojo prokuroro institucija Vytauto Pociūno, Drąsiaus Kedžio ir Eglės Kusaitės byloms ištirti", – teigė D.Kuolys. Baigęs pranešimą susirinkusios minios paklausė, ar jie pritaria šiems punktams. Žmonės atsakė skanduodami: "Lietuva, Lietuva!"

Apie 15.40 val. mitingas Nepriklausomybės aikštėje baigėsi. Policijos duomenimis, į jį susirinko perpus mažiau, nei buvo tikėtasi, žmonių – apie 2,5 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių