Quantcast

Pedofilijos byloje artėja atomazga

Vadinamojoje pedofilijos byloje duomenų, kurie leistų priimti tam tikrus sprendimus, tikimasi sulaukti gruodį, vakar pranešė generalinis prokuroras Algimantas Valantinas.

"Vadinamojoje pedofilijos arba tvirkinimo byloje neturime visų objektyvių duomenų, kurie leistų padaryti vienokį ar kitokį sprendimą. Kada bus šitie duomenys? Manau, kad galime kalbėti apie gruodį", – žurnalistams sakė A.Valantinas po susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaite. Anot generalinio prokuroro, ikiteisminio tyrimo eigą lems laukiamos specialistų išvados.

Anot generalinio prokuroro, kitas – dvigubos žmogžudystės Kaune – tyrimas priklausys nuo to, kaip seksis ieškoti pagrindinio įtariamojo – Drąsiaus Kedžio, kuris kelis asmenis viešai kaltino išnaudojus jo mažametę dukrą.

Įtariama, kad D.Kedys spalio pradžioje Kaune nužudė teisėją Joną Furmanavičių, kurį viešai kaltino savo mažametės dukros seksualiniu išnaudojimu, ir savo dukters motinos seserį Violetą Naruševičienę, kurią kaltino sąvadavimu.

Generalinis prokuroras vakar nedetalizavo, kokių sprendimų galima tikėtis gruodį, ir kada gali būti baigtas ikiteisminis tyrimas. A.Valantinas pabrėžė, kad dėl galimo bylos perdavimo į teismą turės nuspręsti bylą tiriantis prokuroras.

"Kiekvienas tyrimas yra tam tikras procesas, per kurį renkami duomenys apie padarytą nusikalstamą veiką arba duomenys, kurie leistų padaryti priešingą išvadą. Nekalbame, kad laukiame vieno ar kito įtariamojo. Renkami duomenys, kad būtų patvirtintos ar paneigtos vienos ar kitos aplinkybės. Dėl to, ar bylą perduoti, ar neperduoti teismui, spręs prokuroras", – sakė A.Valantinas.

Generalinis prokuroras vakar su Prezidente D.Grybauskaite aptarė ir parlamentinio tyrimo išvadas, kuriose konstatuojama, jog vadinamoji pedofilijos byla buvo tiriama aplaidžiai, o dėl pareigūnų neveikimo nebuvo užkirstas kelias įvykdyti dvi žmogžudystes.

Pasak valstybės vadovės atstovo spaudai Lino Balsio, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvados patvirtina ir Prezidentės anksčiau išsakytą kritiką dėl tyrimo vilkinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių