Quantcast

Pavasarėjantys orai vis labiau šils

Savaitės pradžia didesnių orų pokyčių nežada – dienos bus vis šiltesnės, saulėtos ir sausos, o naktį po truputį mažiau šals, sako sinoptikai.

Sekmadienį Lietuva ir toliau išliks aukšto slėgio lauke, tad visoje šalyje bus rami ir saulėta diena. Vėjas vis dar išliks silpnas, nepastovios krypties. Temperatūra dieną šils panašiai kaip ir šeštadienį. Daugelyje rajonų sušils iki 4-9 laipsnių šilumos, vėsiausia išliks šalies rytuose, o labiausiai šiluma džiugins vakarų Lietuvos rajonus.

Savaitės pradžioje didelių oro pokyčių nebus, nors anticiklonas pamažu slinks pietų link, tačiau pirmadienį vis dar išliksime jo šiauriniame pakraštyje, tad ir toliau išliks mažai debesuoti ir sausi orai, LRT radijui sakė sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė. Pasak jos, vėjas vis dar bus nestiprus. Naktimis dar temperatūra kris žemiau nulio ir oras spės pašalti iki 1-6, kai kur rytų Lietuvoje ir iki 8 laipsnių šalčio. Pirmadienio dieną šviečiant saulei oras dar labiau šils, bus apie 5–10 laipsnių šilumos.

Didesnių orų pokyčių, pagal dabartinius duomenis, nenumatoma nei antradienį, nei trečiadienį, sakė sinoptikė. Tik gal dangų dengs kiek tankesni debesys, bet žymesnių kritulių neturėtų būti. Naktimis po truputį šals irgi mažiau, o dienomis šilumos bus panašiai kaip sekmadienį ir pirmadienį.

Antroje savaitės pusėje atslinks dar vienas anticiklonas, tad turėtų tęstis saulėti ir malonūs orai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių