Quantcast

Patikrinimas turguose: neapskaitytų pinigų kiekis viršijo ir 94 proc.

  • Teksto dydis:

Jau kurį laiką prekiauti uždarose turgavietėse galima tik su kasos aparatais, o prekeivius patikrinę pareigūnai pastebėjo, kad grynųjų pinigų kasose yra kur kas daugiau nei turėtų būti pagal jų rodmenis, rašo portalas delfi.lt.

Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Audrius Vaskela portalui teigė, kad rugsėjį pareigūnams apsilankius Vilniaus Kalvarijų ir Halės turgavietėse ir patikrinus per 10 prekybos vietų, oficialiai neapskaitytų pinigų kiekis sudarė nuo 33 proc. iki 94 proc.

„Neapskaitytų pinigų buvo aptikta didžiojoje daugumoje patikrintų prekybos vietų. Patikrinimų rezultatai patvirtina keltas prielaidas, kad prekyba turgavietėse vykdoma pažeidžiant įstatymus, dalis gaunamų pajamų yra oficialiai neapskaitoma ir nuo jų nėra sumokami privalomi mokesčiai, kas sukuria vadinamą „šešėlį“, – sako A.Vaskela.

Statistikos departamento duomenimis, šalies turgavietėse prekybos apyvarta 2017 metų antrąjį ketvirtį siekė 95 mln. eurų ir, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, padidėjo 14,2 proc. to meto kainomis. Prekybos apyvarta maisto produktais buvo 36,6 mln. eurų, o nemaisto produktais – 53,4 mln. eurų. Šalyje veikiančiose 103 turgavietėse buvo 28,2 tūkst. prekybos vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Alytaus jazminu turgavieteje surinkineja pinigus uz prekybos vieta bet niekada jokio ciakio neduoda jai paprasai atsako nori Kat dar vieta pabranktu ! Ydomu kur musu mokesciu inspekcija ziuri ?

Mokytojas

Mokytojas portretas
Patikrinkit "Nacionalinę vertybę" Gariūnus,,ypač naktimis ir turėsite iš kur pensijas kelti, mokytojams atlyginimams,gaisrininkams ir kitoms reikmėms pakaks.Kodėl taip bijoma tvarkos visuose turguose ,ypač prekiaujančiuose pramoninėmis prekėmis.

Pirkeja

Pirkeja portretas
Dažnai apsipirkineju turguje, niekada neteko jokių čekių ar kvitų matyti. Kartą, paprašiau čekio, nes lb jau nemandagus pardavėjas buvo. Kylo didžiulis triukšmas,žadėjo net sumusti☺️
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių