Quantcast

Paskirti trijų naujų saugomų teritorijų direkcijų vadovai

  • Teksto dydis:

Pertvarkant saugomų teritorijų sistemą, paskirti trijų naujų saugomų teritorijų direkcijų vadovai, antradienį pranešė Aplinkos ministerija.

Aukštaitijos direkcijai vadovaus Adrija Gasiliauskienė, Dzūkijos-Suvalkijos – Paulius Čeponas, Mažosios Lietuvos – Darius Nicius. Jie paskirti po atrankų.

A. Gasiliauskienė pastaruosius dvejus metus eina Asvejos regioninio parko direktorės pareigas. Ji yra baigusi biologijos bakalauro ir ekologijos bei ekonominio vystymosi magistro studijas.

Ekologijos ir aplinkotyros specialistas P. Čeponas jau beveik metus yra Žuvinto biosferos rezervato vadovas. Prieš tai jis dirbo Marijampolės savivaldybės ekologu.

D. Nicius nuo 2003 metų vadovauja Pajūrio regioniniam parkui. Jis yra baigęs geografijos studijas.

Šiose saugomų teritorijų direkcijose pradėtos atrankos ir į direktoriaus pavaduotojo, finansininko bei paskyrimai į konkrečios saugomos teritorijos patarėjo pareigas.

Artimiausiu metu planuojama vykdyti vadovo atranką ir į Žemaitijos saugomų teritorijų direkciją.

Taip pat yra parengti naujųjų saugomų teritorijų direkcijų pavyzdiniai skyrių nuostatai, darbuotojų pareigybių aprašymai.

Naujos regioninių parkų direkcijos darbą pradės nuo liepos 1 dienos.

Ministerija primena, kad Vyriausybei pritarus saugomų teritorijų valdymo sistemos pertvarkai, regioninių parkų, valstybinių gamtinių ir biosferos rezervatų direkcijos reorganizuojamos, sujungiant jas į keturis naujus juridinius asmenis.

Pagrindiniai pertvarkos tikslai yra efektyvesnis priskirtų funkcijų vykdymas, pasiruošimas ateities iššūkiams, darbuotojų gerovės užtikrinimas bei optimali institucijų struktūra.

Kartu siekiama užtikrinti efektyvų šiai sistemai pavestų funkcijų vykdymą, numatyti sąlygas papildomų Žaliojo kurso tikslų ir uždavinių įgyvendinimui.

Peržiūrimos ir aiškiau atskiriamos skirtingų lygmenų institucijų funkcijos: politikos formavimas ir reglamentavimas – Aplinkos ministerijai, nacionalinio lygmens įgyvendinimas – Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai, regioninio lygmens įgyvendinimas – saugomų teritorijų direkcijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių