Quantcast

Paskirti pretendentų į teisėjus atrankos komisijos nariai

Artėjant naujajai Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos kadencijai prezidentas Gitanas Nausėda ir Teisėjų taryba į ją paskyrė naujus narius – tris teismų sistemos ir keturis visuomenės atstovus.

G. Nausėda į komisiją pirmadienį pasirašytu dekretu paskyrė Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos ir medijų tyrimo centro docentę Jolantę Mažylę ir Teisės fakulteto Privatinės teisės katedros docentę Liną Mikalonienę, Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos Baudžiamosios teisės ir proceso instituto profesorę, laikinai einančią šio instituto direktoriaus pareigas, Jolantą Zajančkauskienę bei Personalo valdymo profesionalų asociacijos valdybos narę Editą Znutienę.

Prezidentas taip pat skiria ir septynių narių komisijos pirmininką, šias pareigas patikėta eiti L. Mikalonienei.

Teisėjų taryba savo deleguojamus narius paskyrė rugpjūčio pabaigoje vykusiame posėdyje, tai: Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėja, šio teismo pirmininko pavaduotoja Skirgailė Žalimienė, Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Marius Bajoras ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Gediminas Sagatys.

Naujieji nariai savo kadenciją pradės rugsėjo 28 dieną.

G. Nausėda pirmadienį surengtame susitikime taip pat padėkojo trejų metų kadenciją bebaigiantiems atrankos komisijos nariams. Kalbėdamas su jais prezidentas taipogi paminėjo šiuo metu kuriamas teisėkūros iniciatyvas, kuriomis siekiama, kad ateityje pretendentų į teisėjus ir teisėjų karjeros atrankos vyktų sparčiau ir efektyviau.

„Turime stiprinti teismų sistemą ir didinti visuomenės pasitikėjimą teismais. Pretendentų į teisėjus atrankos komisija čia atlieka svarbų vaidmenį“, – Prezidentūros pranešime cituojamas šalies vadovas, pabrėžęs, kad pretendentams į teisėjus ir teisėjams, siekiantiems karjeros, kelia aukščiausius profesionalumo, reputacijos ir etiško elgesio reikalavimus.

Jo teigimu, teisėjai turi tapti ne tik geriausi profesionalai su įvairia teisinės praktikos patirtimi, bet ir vertybiškai stiprūs bei principingi kandidatai.

Pagal Teismų įstatymą Pretendentų į teisėjus atrankos komisija sudaroma trejiems metams, jos nariais gali būti skiriami nepriekaištingos reputacijos asmenys ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės. Tris komisijos narius teisėjus skiria Teisėjų taryba, keturis visuomenės atstovus – prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tu

tu portretas
socpyde?... baik cenzuruot komentarus ir juos blokuot elitrunkelyniai vagys......

Nu ką

Nu ką portretas
Bet kai į komisijas papuola Editos-vėl neaišku, kažkokia tik susilietuvinus...?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių