Quantcast

Paskirtas kalinių įdarbinimo įmonės „Mūsų amatai“ naujas vadovas

Konkurso į įmonės „Mūsų amatai“ vadovus laimėtojui Alvydui Danylai atsisakius eiti pareigas, į jas paskirtas Jonas Grigas.

J. Grigas konkurse likęs antruoju, antradienį paskirtas valstybės įmonės „Mūsų amatai“ direktoriumi, skelbia Kalėjimų departamentas.

Darbinę patirtį tarnautojas yra sukaupęs dirbdamas Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos departamente, Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje, bankuose.

Pagrindinis valstybės įmonės „Mūsų amatai“ veiklos tikslas – įdarbinti ir apmokyti nuteistuosius, suteikti jiems profesinių įgūdžių, parengti darbinei veiklai išėjus į laisvę, taip pat užtikrinti nuteistų asmenų užimtumą ir jų efektyvų darbą.

Taip siekiama parengti juos integracijai į visuomenę ir išmokyti gyvenimo tikslų siekti teisėtais būdais ir priemonėmis

Valstybės įmonė „Mūsų amatai“ įkurta 2014 metų birželį. Tuo metu į vieną įmonę sujungtos prie Alytaus, Marijampolės ir Pravieniškių pataisos namų veikusios valstybės įmonės.

„Mūsų amatai“ gamina biuro baldus privačioms įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms, baldus švietimo įstaigoms (darželiams, mokykloms, universitetams, bibliotekoms), taip pat minkštus baldus ir kėdes, vidaus ir lauko baldus namams, metalinius baldus pramonės, specialios paskirties paslaugų įmonėms. Taip pat gaminami medicininiai baldai ligoninėms, poliklinikoms, globos namams.

„Mūsų amatuose“ dirbantys nuteistieji užsiima ir ketaus gaminių liejimu, siuvimo bei mezgimo paslaugomis, medienos apdorojimu ir įvairių medienos gaminių gamyba.

2016-ųjų pabaigoje atlikus įmonės auditą, specialistai nustatė valdymo, viešųjų pirkimų vykdymo, turto ir personalo valdymo bei buhalterinės apskaitos pažeidimų. Įmonės veikloje nustačius galimų sukčiavimo, didelės vertės turto iššvaistymo, piktnaudžiavimo požymių, Kalėjimų departamentas praėjusių metų pabaigoje pradėjo kelis ikiteisminius tyrimus, įtarimai buvo pateikti šešiems asmenims.

Buvęs „Mūsų amatai“ vadovas Alvydas Vadeika po rastų pažeidimų atleistas pernai kovą, patikrinus kriminalinės žvalgybos informaciją apie šios valstybės įmonės vadovo ir jos darbuotojų galbūt neteisėtus veiksmus.

Po A. Vadeikos vadovavimą „Mūsų amatams“ perėmęs Aleksandras Sajenko iš direktoriaus pareigų pasitraukė šiemet liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių