Quantcast

Paskelbtas konkursas: ieško naujo Aplinkos apsaugos departamento vadovo

  • Teksto dydis:

Valstybės tarnybos departamentas pirmadienį pranešė paskelbęs naujo Aplinkos apsaugos departamento vadovo konkursą.

Kandidatų reikalaujama turėti magistro kvalifikacinį laipsnį, trejų metų vadovaujamo darbo patirtį, B2 lygiu mokėti anglų arba vokiečių, arba prancūzų kalbą, taip pat atitikti reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Pretendentai konkursui reikalingus dokumentus per Valstybės tarnybos valdymo informacinės sistemos Savitarnos modulį turi pateikti per dešimt darbo dienų nuo konkurso paskelbimo.

Įstaigos direktoriaus ieškoma po to, kai aplinkos ministras Simonas Gentvilas balandžio pradžioje atleido nuo 2020 metų rugpjūčio 12 dienos departamentui vadovavusią Olgą Vėbrienę.

Ji atleista, nes neturėjo būtinos dvejų metų vadovaujamojo darbo patirties.

O. Vėbrienė atleidimą žadėjo skųsti teismui.

S. Gentvilui praėjusių metų pabaigoje tapus aplinkos ministru netrukus tarp jo ir O. Vėbrienės kilo nesutarimų – trintis atsirado, kai ši nušalino aplinkosaugininką, per atostogas ministrui pranešusį apie praėjusių metų pabaigoje Būtingės terminale išsiliejusią naftą.

Ministras savo ruožtu tvirtino sulaukiantis neproporcingai daug departamento darbuotojų skundų ir pats pradėjo tarnybinį patikrinimą, ar teisėtai nuo pareigų buvo nušalintas minėtas aplinkosaugininkas. S. Gentvilas taip pat kėlė klausimą dėl kadrų politikos departamente, įkurtų vadovaujamų pareigybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Olgos

Olgos portretas
patarėjai, pavaduotojai vėl be konkursų baigia sulysti į departamento skyrių viršininkus ar patarėjus, įdomu kokią kvalifikaciją aplinkosaugoje gai turėti buvę policininkai? Ar po to gali būti kokybiškas darbas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių