Quantcast

Paskelbė skaičius, kiek mokytojų ir abiturientų jau paskiepyti nuo COVID-19

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad šiuo metu pirmąja vakcinos doze nuo COVID-19 yra paskiepyta jau maždaug 70 proc. visų šalies mokytojų ir apie 60 proc. abiturientų. Ministrė taip pat akcentuoja, kad vakcinuotų pedagogų skaičiai ir toliau auga.

„Apie 83 tūkst. švietimo srities darbuotojų šiuo metu yra paskiepyta, mokytojų yra vidutiniškai maždaug 70 proc. Tai tikrai nemaži skaičiai. Kadangi jie patenka į tų profesijų, kurioms būtinas profilaktinis testavimas, tai jiems testavimas vykdomas kiekvieną savaitę“, – Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje trečiadienį teigė J. Šiugždinienė.

Vis tik ministrė atkreipė dėmesį, kad galimai šie skaičiai jau yra pasikeitę, nes pedagogų vakcinacija, jos teigimu, vyksta labai sparčiai.

„Skaičiai šiandieną tikrai yra nemaži ir jie auga, nes vis dar yra skiepijama. Ir manau, kad jie augs“, – sakė ministrė.

Skaičiai šiandieną tikrai yra nemaži ir jie auga, nes vis dar yra skiepijama. Ir manau, kad jie augs.

J. Šiugždinienė taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu savivaldybės mokytojus vakcinuoja jau antra skiepo doze. Jos teigimu, tiems mokytojams, kurie yra paskiepyti „AstraZeneca“ gamintojo vakcina, yra sudaryta galimybė antrąjį skiepą gauti anksčiau nei po 12 savaičių. Vis tik ministrė pripažino, kad skirtingose šalies savivaldybėse mokytojų vakcinavimo apimtys žymiai skiriasi.

Ministrė posėdžio metu taip pat informavo, kad nuo COVID-19 yra paskiepyta apie 60 proc. abiturientų.

ELTA primena, kad Vyriausybės sprendimu abiturientai į mokyklas sugrįš gegužės 3 d.

Ministrų Kabinetas trečiadienį ketina priimti sprendimus dėl 5–11 klasių mokinių grįžimo į mokyklas algoritmo bei terminų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Ko knisat protą kad dvyliktokai paskiepyti, nuo gegužes trečios grįžta į mokyklą, bet dvyliktokai nei paskiepyti, nei testuotis jiems nereikia.

ano

ano portretas
mums visai neidomu kiek durniu susibade siuo brudu ataska ita matosi reikalinga PSO bei sorosui juk tai pinigai?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių