Quantcast

Paskelbė paieškų internete tendencijas: kuo lietuviai dažniausiai domėjosi „Google“?

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai „Google“ paieškoje šiais metais dažniausiai domėjosi apie krepšinį, futbolą, karą Ukrainoje ir besitraukiančią COVID-19 pandemiją.

Tęsdama 22 metus trunkančią tradiciją, „Google“ paskelbė pastarųjų metų paieškų internete tendencijas.

„Google“ metų paieškos tendencijos atspindi, kuo ypatingi buvo pastarieji 12 mėnesių, kuo mes visi gyvenome – kokie įvykiai, naujienos, aktualijos, asmenybės, filmai, serialai bei kiti dalykai žmonėms buvo išties svarbūs“, – trečiadienį išplatintame pranešime spaudai sakė „Google“ vadovas Baltijos šalyse Vytautas Kubilius.

Karas Ukrainoje buvo viena karščiausių šių metų temų – raktažodis „Ukraina“ atsidūrė trečioje paieškų sąrašo vietoje.

Žmonės ieškojo informacijos tiek apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, tiek apie Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, sekė naujausias žinias iš Ukrainos naujienų agentūros UNIAN.

Gyventojai taip pat buvo sukrėsti biržiečio režisieriaus Manto Kvedaravičiaus žūtimi Mariupolyje, o filmų ir serialų sąraše atsidūrė „Tautos tarnas“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko V. Zelenskis.

Taip pat šiais metais nemažai dėmesio teko besitraukiančiai pandemijai. Pasak pranešimo, Lietuvos gyventojai, ypač pirmoje metų pusėje, domėjosi galimybių pasu, karštąja linija 1808, COVID-19 vakcinomis, ieškojo informacijos, kaip užsiregistruoti PGR testui.

Dar viena svarbi aktualija buvo nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimas, žmonės „Google“ klausė, kaip tai padaryti, ieškojo ir pačių tiekėjų.

Įvykių ir renginių sąraše pirmauja Europos krepšinio čempionatas, „Eurovizija“ ir Pasaulio futbolo čempionatas.

Daug dėmesio sulaukė ir Vilniaus eglė, tačiau paieškų skaičiumi aplenkė tradicinės šventės – Velykos, Užgavėnės, Joninės.

Filmų ir serialų mėgėjai iš Lietuvos „Google“ ieškojo informacijos ne tik apie tarptautinius hitus, tokius kaip „Keisti dalykai“ (orig. „Stranger Things“) ar „Tinderio aferistas“ („The Tinder Swindler“), bet ir lietuvišką turinį – realybės šou „(Ne)Viskas įskaičiuota“, serialą „Rimti reikalai 4“, humoro šou „Kas juoksis paskutinis?“.

Ieškota informacijos ir apie mirusius asmenis – Didžiosios Britanijos karalienę Elžbieta II, „YouTube“ žvaigždę, slapyvardžiu Technoblade, taip pat apie žinomus lietuvius – Viktorą Malinauską, Gintarą Reklaitį, Regimantą Adomaitį, Ireną Marozienę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kažkaip

kažkaip portretas
abejoju šiais tyrimais. Man rodos, kad lietuviai iešojo tik informacijos su prierašu "porno".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių