Quantcast

Pasiūlys darbo kaliniams: pataisos namuose veiks bendrovių cechai

Pataisos namuose įsikurs dviejų bendrovių cechai: Pravieniškėse veiks plastikinius gaminius gaminančios „Plastos“ cechas, o Alytuje dėl panašaus projekto susitarta su langų gamintojais WHS.

Kaip ketvirtadienį pranešė Teisingumo ministerija, artimiausiu metu planuojama pertvarkyti nuteistųjų įdarbinimu besirūpinančią įmonę „Mūsų amatai“ ir pasiūlyti darbą visiems dirbti galintiems nuteistiesiems.

Be minėtų įmonių, idėja vykdyti partnerystę ir „Mūsų amatai“ patalpose įrengti gamybines linijas susidomėjo dar kelios bendrovės.

„Džiaugiamės, kad Lietuvos pramonės įmonės atsiliepė į pasiūlymą kurti cechus pataisos įstaigų patalpose ar ten veikiančiuose „Mūsų amatų“ filialuose, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. – Vienas svarbiausių tokios partnerytės privalumų – nuteistasis net tik išmokomas amato, bet atlikęs bausmę gali įsidarbinti toje pačioje įmonėje.“

Teisingumo ministerija parengė ir artimiausiu metu planuoja Vyriausybei teikti Bausmių vykdymo kodekso pataisas, kad būtų išspręsta nuteistųjų motyvacijos dirbti problema ir pataisos įstaigose būtų daugiau dirbti norinčių asmenų.

Vienas svarbiausių tokios partnerytės privalumų – nuteistasis net tik išmokomas amato, bet atlikęs bausmę gali įsidarbinti toje pačioje įmonėje.

Bus siekiama kiekvienam dirbti galinčiam asmeniui pasiūlyti darbinę veiklą, nustatomas minimalus valandų skaičius per mėnesį, o atsisakiusieji dirbti prarastų teisę būti skatinami, trumpam išleidžiami už pataisos įstaigos teritorijos ribų ar perkeliami į pusiaukelės namus.

Neturintieji teisės be sargybos išvykti už pataisos įstaigos teritorijos ribų galėtų dirbti tik pataisos įstaigos viduje ir valstybės įmonėje „Mūsų amatai“.

Numatoma, kad įmonės „Mūsų amatai“ veikla pirmiausia turi būti orientuota į bausmių vykdymo sistemos įstaigų vidinių poreikių tenkinimą – skalbimas, maisto gaminimas, inventoriaus gamyba, remonto darbai, kad nuteistieji prisidėtų prie savo išlaikymo išlaidų mažinimo.

Šiuo metu iš 5,6 tūkst. bausmę pataisos įstaigose bausmę atliekančių asmenų dirba apie 1,3 tūkstančio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wanda Stephenson

Wanda Stephenson portretas
Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

Raimondas

Raimondas portretas
Žingsnis į priekį
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių