Quantcast

Pasirašyta Sveikatos apsaugos ministerijos ir skautų bendradarbiavimo sutartis

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Lietuvos skautija pirmadienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Ja siekiama kurti glaudesnę partnerystę, veikiant išvien ekstremaliose situacijose bei suteikiant abipusę pagalbą, reikalingą stiprinant pajėgumus tiek sveikatos, tiek pilietiškumo srityse.

Sutartį pasirašė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir didžiausios Lietuvoje skautų organizacijos – Lietuvos skautijos – vyriausioji skautininkė Ieva Brogienė.

„Skautai, susidarius kritinei situacijai, vieni iš pirmųjų gelbėjo žmogiškaisiais ištekliais, mobilizuodami savo žmones ir padėdami ne tik ministerijai, bet ir visai visuomenei neatlygintinai darydami gerus darbus. Atsiliepdami į pagalbos prašančiųjų skambučius savanorių koordinavimo centre, aprūpindami maistu senjorus, patruliuodami gatvėse ir skatindami žmones nesibūriuoti – ši ir kitokio pobūdžio tarnystė Lietuvos žmonėms vienareikšmiškai įrodo, kaip svarbu ir ateityje bendradarbiauti su šiais pilietiškais žmonėmis iš visos Lietuvos“, – pasirašydamas sutartį teigė A. Veryga.

Po sutarties pasirašymo daugiau nei 3 tūkst. pilietiškų žmonių vienijančios organizacijos vadovė I. Brogienė džiaugėsi, kad jos atstovaujama organizacija kartu su kitų skautiškų organizacijų nariais karantino metu galėjo padėti valstybės institucijoms įveikti koronaviruso iššūkį, prisidėjo prie visuomenės pilietiškumo stiprinimo ir savanorystės skatinimo.

„Visiems skautams tiek Lietuvoje, tiek išeivijoje karantino metu nuoširdžiai rūpėjo padėti Lietuvos žmonėms. Ši patirtis leido mums pasitikrinti, kaip sugebame, esant reikalui, mobilizuotis ir veikti ekstremaliomis situacijomis. Džiaugiamės, kad karantino metu galėjome prisidėti prie pagalbos valstybei, todėl dabar sieksime, kad gražus bendradarbiavimas tęstųsi ir ateityje“, – tvirtino Lietuvos skautijos vyriausioji skautininkė I. Brogienė.

Abi šalys įsipareigojo tęsti bendradarbiavimą, pagal galimybes dalyvauti abiejų organizacijų renginiuose, prireikus, padėti viena kitai, skiriant žmogiškuosius, techninius ir intelektinius išteklius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Tie skautai,kaip klounai atrodo.

IDOMU .

IDOMU . portretas
Tai nuo śiol skautai po miskus keliaus su VIRTUVÈM , STALAIS , KÈDÈM , SERVETÈLÈM , SERVYZAIS IR DANTU KRAPŚTUKAIS....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių