Quantcast

Pasienyje – vairuotojų kančios

Vakar rytą vairuotojai iš Rusijos nutraukė visą naktį trukusią Kybartų ir Černyševskojės punkto blokadą Rusijos pusėje.

Lengvųjų automobilių su tranzitiniais numeriais vairuotojai kelią Kybartų kontrolės punkte ant tilto per Lieponos upelį blokavo nuo sekmadienio vakaro 21.30 val.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimo, septyni vairuotojai Rusijos pusėje skersai kelio pastatė savo automobilius. Per šį tiltą iš Lietuvos į Rusiją vyksta įvairių rūšių transportas.

Minėtų vairuotojų, kurie galimybės vykti į Kaliningrado sritį jau buvo pralaukę apie dešimt parų, nepasitenkinimą esą sukėlė sekmadienio vakarą iš Rusijos pareigūnų gauta žinia, kad per naktį į Rusiją nebus įleidžiami automobiliai su tranzitiniais numeriais.

Rusams pradėjus blokuoti tiltą vykstant iš Lietuvos, pareigūnai eismą nukreipė kitu tiltu per Lieponą, kuriuo paprastai vykstama į Lietuvą.

Nutraukus blokadą eismas Kybartų ir Černyševskojės punkte vyksta įprasta tvarka per abu tiltus.

Vakar dienos duomenimis, Kybartuose, laukimo terminale, buvo susirinkę apie 400 automobilių su tranzitiniais numeriais, kuriuos Rusijos piliečiai įsigijo Lietuvoje ir norėjo gabenti į Kaliningrado sritį. Tokie automobiliai važiavo atskiroje eilėje.

Automobilių gabentojai blokuodami kelią nepasitenkinimą Rusijos pareigūnų darbu išreiškė jau ne pirmą kartą. Visais atvejais eismą blokavo Rusijos pusėje.

Praėjusį trečiadienį vairuotojai iš Rusijos dvi valandas neleido išvykti automobiliams iš Lietuvos per Nidos kontrolės punktą.

Prieš tai kantrybės netekę automobilių vežėjai kelis kartus buvo visiškai užblokavę eismą ties įvažiavimu į Rusijos teritorijoje esantį Sovetsko kontrolės punktą. Tuomet nepatogumų patyrė per prieš Sovetsko punktą Lietuvos pusėje esantį Panemunės punktą vykstantys asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių