Quantcast

Pasienio ruože nustoja galioti nepaprastoji padėtis – išlieka ekstremalioji situacija

Penktadienį, 24 val., Lietuvos pasienyje su Baltarusija nustoja galioti dėl migrantų krizės įvesta nepaprastoji padėtis.

Vyriausybės sprendimas nebetęsti režimo buvo priimtas stabilizavusis padėčiai pasienio ruože.

Nuo lapkričio 10-osios įvestam režimui nustojus galioti, nebeliks ribojimo patekti į pasienio ruožą. Išliks anksčiau paskelbta ekstremalioji situacija.

Būtinybės pratęsti nepaprastąją padėtį pasienio ruože su Baltarusija nematė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Visgi prezidento vyriausiasis patarėjas Darius Kuliešius teigė, kad, jei situacija pasikeistų, šalies vadovas nepaprastąją padėtį yra pasirengęs įvesti bet kuriuo momentu.

ELTA primena, kad nuo lapkričio 10 d. pasienio ruože prie Lietuvos sienos su Baltarusija ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo bei užsieniečių apgyvendinimo vietose mėnesiui buvo įvesta nepaprastoji padėtis.

Į Lietuvą patekusiems ir apgyvendinimo centruose gyvenantiems užsieniečiams Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų sprendimu buvo ribojama teisė susirašinėti, kalbėtis telefonu ir naudoti prieigą prie mobiliojo ir interneto ryšio, išskyrus atvejus, kai toks asmuo naudodamasis šiomis priemonėmis kreipiasi į Lietuvos valstybės institucijas ir įstaigas.

Įvedus nepaprastąją padėtį, migracijos centruose įsigaliojo draudimas gauti ir skleisti informaciją, išskyrus atvejus, kai toks asmuo kreipiasi į Lietuvos valstybės institucijas ir įstaigas.

Buvo apribota ir galimybė patekti į teritoriją, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis, taip pat šioje teritorijose deklaruoti gyvenamąją vietą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tau matosi gerai bus kam narkotikus platint negi uz dyka eina pertoki ora?===

Morgana

Morgana portretas
Na tai vėl nelegalų daugės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių